A hétvégén Glasgow ad otthont a 2020-as tokiói olimpia kvalifikációs sorozatában esedékes viadalnak, az eseményen hat magyar judósért – köztük két nagy visszatérőnkért – szoríthatunk.
EREDMÉNYEK   JUDO TV




Krizsán Szabolcs hosszú kihagyás után száll ismét harcba


A glasgow-i European Open első napján Takács Márton (73 kg, BHSE) képviseli a színeinket, vasárnap pedig a több mint egy éves kihagyás után visszatérő Európa-bajnoki bronzérmes Krizsán Szabolcs (81 kg, BHSE), illetve az olimpiai kvalifikációs sorozatba ugyancsak hosszú szünet után beszálló Mészáros Anett (78 kg, BHSE), valamint Veres Márton (90 kg, KSI SE), Ohát Zalán (100 kg, Budaörsi SC) és Kárpáti Emese (+78 kg, KSI SE) lép tatamira.



Az első European Open-viadalt 2013-ban rendezték meg Glasgow-ban, a férfiak részére kiírt tornán magyar érmeseket is ünnepelhettünk, Ungvári Attila a dobogó legfelső fokára állhatott, Burján László pedig harmadik lett. Egy évvel később a hölgyek randevúztak a skót városban, akkor Pupp Réka ötödik lett a 48 kilogrammosok között.




Ungvári Attila (balról a második) a glasgow-i dobogón


2015-ben Csoknyai László bronzérmet szerzett, Cirjenics Miklós pedig az ötödik helyen végzett, a legutóbb, 2016-ban – az első közös, férfi és női viadalon – viszont mindhárom magyar induló idő előtt búcsúzott.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Fotó: Őszi Szilvia
EJU)