Néhány napja annak, hogy a Honvédelmi Sportszövetség által kiemelten támogatott Budapest Judo Grand Prix viadalon a harmincnyolcadik életévében járó Ungvári Miklós fantasztikus judóval, óriási közönségsikert aratva győzött, és jutott rendkívül fontos olimpiai kvalifikációs pontokhoz.




A Ceglédi VSE olimpiai ezüstérmese, világbajnoki bronzérmese, Európa-bajnoka a Honvedelmisport.hu oldalának kijelentette: „Ez a siker is megerősített abban, hogy érdemes megcélozni az ötödik olimpiámat! A fantasztikus magyar közönség előtt szárnyakat kaptam, hiába maradt ki a komoly vállműtétem miatt csaknem egy év, hiába gondoltam azt, két-három meccsnél nem lehet még több bennem, hat lett, hat győztes meccs. Köszönöm a gyógytornászomnak, Moldvai Ildikónak, hogy végig mellettem állt, köszönöm mindenkinek, aki támogatott, köszönöm a Honvédelmi Sportszövetségnek is, hogy a magyar judo mellé állt!”

Ungvári Miklós alázatát, sporthoz való példaértékű viszonyát nem csupán itthon fedezték fel, hanem a Nemzetközi Judo Szövetség is afféle nagykövetként számol vele – nem véletlen, hogy az elmúlt időszakban Indiában, Kínában, Iránban is afféle judonépszerűsítő kiránduláson vett részt. Mindazonáltal aki őt ismeri, pontosan tudja, első számára a magyar judo, a magyar gyerekek, elsősorban nekik szeretne példát mutatni, örömet szerezni.

„Szeretnék visszaadni szertetett sportágamnak mindent, amit kaptam tőle. Annál ugyanis nincs jobb érzés, ha látom a csillogó szemű fiatalokat. Sohasem felejtem, amikor én néztem áhítattal Kovács Antira, aztán évek múlva a szobatársa lehettem. Ahogy az időm engedi, megyek mindenfelé az országban, rengeteg a meghívás, igyekszem mindenkinek a kedvében járni. A judo egy fantasztikus sport, minden gyermeknek bátran ajánlom, sokat, hihetetlenül sokat tanulhat tőle.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Honvédelmi Sportszövetség
Fotó: MJSZ, Horváth György)