„Sosem tűzök ki magam elé konkrét célt arra, hogy hányadik helyen kell végeznem, mert mindig a maximumra törekszem; arra, hogy tudásom legjavát nyújtsam minden mérkőzésen. Ez most sem lesz másképp” – vallja a tizenhét esztendős Kardos Tímea, aki a szarajevói ifjúsági Európa-bajnokság nyitónapján lép tatatmira. A viadalon esélye nyílik kvótát szerezni az októberi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára.




Csütörtökön kezdődik Szarajevóban az ifjúsági cselgáncsozók Európa-bajnoksága, amelyen természetesen részt vesz a 48 kilogrammosok között versenyző Kardos Tímea is. „Természetesen”, hiszen remekelt az idei Európa-kupa-sorozatban, ezt bizonyítja a négy viadalon megszerzett egy-egy arany-, ezüst- és bronzérme is.

Kardos Tímea teljesítményével továbbra is versenyben van azért, hogy Bosznia-Hercegovinában ifjúsági olimpiai kvótát szerezzen, ám ehhez jobban kell szerepelnie az ifjúsági világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok Özbas Szofinál és a korosztályos világbajnok Varga Brigittánál is.

„Egyértelmű, hogy nagyon jó lenne, de rendkívül nehéz ez a feladat, mivel mindkét lány stabil judósnak számít. Kicsit félek tőle, hogy nem sikerül, persze mindent megteszek érte. Szerintem a legnagyobb esélye Szofinak van a kvótaszerzésre” – összegez Tímea, akinek a legnagyobb problémát jelenleg a súlya okozza, hiszen öt kilót kell fogyasztania a 48 kilósok közé, ez pedig ilyen kicsi súlynál igencsak megterhelő.




Elmondása szerint két héttel ezelőtt kezdte el a súlycsökkentést, s Győrött, az összetartáson napi három edzéssel dolgozott úgy, hogy csak néhány falatot ehetett naponta. De ez megszokott feladat a küzdősportokban.

A Győri AC versenyzője arról is beszélt, hogy jól sikerült a felkészülése, elégedett az Európa-kupákon elért eredményeivel. Az utóbbi egy hónapban a hangsúlyt leginkább a technikák tökéletesítésére, valamint a gyorsításra helyezték.

És, hogy mit vár Tímea Szarajevótól?

„Sosem tűzök ki magam elé konkrét célt, hogy hányadik helyen kell végeznem, mert mindig a maximumra törekszem; arra, hogy tudásom legjavát nyújtsam minden mérkőzésen. Ez most sem lesz másképp. Természetesen örülnék az éremnek, de ez nagyon sok mindentől függ. Például attól, hogy milyen napot fogok ki, a bíróktól és a sorsolástól is.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Utanpotlassport.hu
Krasznai Bence írása
Fotó: EJU, Carlos Ferriera)