„Gyakorlatilag minden súlycsoportban az előzetes várakozásoknak megfelelő eredmény született. Többen bizonyították, hogy számolni kell velük a későbbiekben” – nyilatkozta Bíró Norbert, az ifjúsági fiúk szövetségi kapitánya a Miskolcon rmegrendezett második korosztályos válogatóversenyt követően.




A házigazda Miskolci VSC-MVSI nyert a csapatversenyben


Miskolcon rendezték meg az EBMEX-kupát, az ifjúsági judósok idei második válogatóversenyét. Bár a korosztályos válogatott „magja” – a múlt heti, Olaszországban lezajlott Európa-kupa miatt – nem vett részt a viadalon, így is több mint kétszáz fiatal versengett az érmekért, és az Európa-kupán való indulás jogáért.

„Gyakorlatilag minden súlycsoportban az előzetes várakozásoknak megfelelő eredmény született – értékelt Bíró Norbert, a fiú ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya. – Többen bizonyították, hogy számolni kell velük a későbbiekben, és azok sem dőlhetnek hátra, akik nagyon jól szerepeltek Olaszországban, hiszen hátravan még négy Európa-kupa, amelyeken az itt jól teljesített versenyzők is elindulnak.”

Bíró Norbert arra is kitért, hogy nagyon sok olyan elsőéves fiatal került a mezőnybe, akiknek kifejezetten biztató a mozgása a tatamin. Ez pedig nagyon jó előjel az ifjúsági korosztály következő időszakára.

A szövetségi kapitány mindamellett kiemelte, hogy van három olyan súlycsoport, amelyben különösen érdekeltek lehetünk a nyári világversenyeken. Az 57 kilogrammos, tizenhat éves, ifjúsági Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes Őzbas Szofira az idén is mindenképpen figyelni kell, a 73 kilós, tizenhét esztendős Nerpel Gergely is kimagasló formában van, csakúgy, mint a 90 kilogrammban induló, tizenhat éves Vég Zsombor.


EBMEX-kupa, Miskolc

A győztesek
Fiúk. 42 kg:
Gábor Áron. 46 kg: Barczikay Ákos. 50 kg: Farkas Bence. 55 kg: Mauks Ákos. 60 kg: Szatmári György. 66 kg: Patyi Máté. 73 kg: Murányi Tamás. 81 kg: Huszár Gergely. 90 kg: Turánszki Zalán. +90 kg: Pribojszki István
Lányok. 40 kg: Gönczi Dorina. 44 kg: Kriza Anna. 48 kg: Hajdú Ilang Anna. 52 kg: Büki Viktória. 57 kg: Kövesi Karina Dóra. 63 kg: Gecsei Dorottya. 70 kg: Bajcsev Vivien. +70 kg: Faragó Petra

 

{google_docs}/images/stories/2018/versenykiiras/ebmexres1.pdf{/google_docs}

{google_docs}/images/stories/2018/versenykiiras/ebmexres2.pdf{/google_docs}

{google_docs}/images/stories/2018/versenykiiras/ebmexres3.pdf{/google_docs}



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Utanpotlassport.hu
Krasznai Bence írása
Fotó: MVSC-MVSI)