Cegléden rendezték meg az U23-as országos bajnokságot, amelyen Pupp Réka azt követően nyert aranyérmet, hogy két nappal korábban másodikként zárt a Zágrábban megrendezett Grand Prix-viadalon.



Összesen százharminc versenyző lépett tatamira. A létszám eloszlása nem volt egyenletes, a tizennégy súlycsoportból háromban is körmérkőzéssel dőlt el a bajnoki cím sorsa.

A férfiak mezőnyében a hétből három súlycsoport döntője is belharcot hozott, vagyis ugyanannak a klubnak a két versenyzője nézett farkasszemet. A 60 kilogrammosok között Moonir Dániel nyerte az újpestiek csatáját Szatmári Györggyel szemben, a 81 kilogrammban Nerpel Richárd győzött Tóth Ferenc ellen a Rákosvidéke Hajtós DSE képviselői közül, míg a 90 kilogrammban két KSI-s került szembe, ott Veres Márton győzött Gőz Roland ellen.

A 100 kilogrammban két ceglédi, Árvai Péter és Vég Zsombor állhatott a dobogó két legmagasabb fokára (Árvai eggyel feljebb), de mivel csak négyen indultak, körmérkőzéses rendszerben dőlt el a bajnoki cím sorsa. A maradék három súlycsoportban egy paksi és két újpesti siker született: 66 kilogrammban Bognár Péter (Atomerőmű SE), 73 kilogrammban Hegedűs Bendegúz (UTE), míg +100 kilogrammban Waczulik Richárd (UTE) győzött.

A lányok között nem akadt példa belharcra, szomszédvári rangadóra azonban igen. A 44 kilogrammosok között az EYOF-ezüstérmes Kardos Tímea (Győri AC) győzött Gyertyás Róza ellen (Koroncói Tutti JC). Az 52 kilogrammban az a Pupp Réka diadalmaskodott, aki nem túl kipihenten érkezett a vasárnapi megméretésre, hiszen pénteken még a Zágrábban megrendezett Grand Prix-viadalon szerepelt. Nem is akárhogyan!

Ahogyan arról beszámoltunk, Pupp Réka nyakába a fényesen csillogó ezüstérmet akasztották. Ezután jött az U23-as ob-arany… Nem rossz hétvége.

Az 57 kilogrammosok között az ifjúsági Európa-bajnok Özbas Szofi (Ceglédi VSE) diadalmaskodott, 63 kilogrammban Cservenák Anna (Debreceni SC-SI) volt a legjobb. A 70 kilogrammban meglepetésre Gercsák Szabina (Miskolci JC) csak a dobogó harmadik fokára állhatott, a döntőt Lőrinc Renáta (UTE) nyerte Czerlau Jennifer Stephanie (Miskolci JC) ellen. A 78 kilogrammosok között a sérülése után egyre jobb formát mutató Tóth Fanni (KSI SE) volt a legjobb, míg a mindössze négy indulóval megrendezett +78 kilogrammban a körmérkőzések után Varga Réka (Ippon Judo Tatabánya) nyakába akasztották az aranyat.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Utanpotlassport.hu
Lakner Gábor írása
Fotó: IJF, Marina Mayorova)