Ungvári Miklós, London ötkarikás ezüstérmese szerint jó reklám lesz a sportnak a hazai v világbajnokság, amelynek helyszíne a Papp László Budapest Sportaréna.




„Biztos vagyok benne, hogy a nehéz pillanatokon átlendítenek majd bennünket a szurkolók – kezdte a Népszavának nyilatkozó Ungvári Miklós. – Alapvetően csak a magam nevében tudok beszélni, hiszen a felkészülés során mindenki a saját klubjánál edzett. Ami engem illet, nekem plusz lendületet ad majd a hazai közönség és a rengeteg szurkoló.“

A versenyzők felkészülését illetően Ungvári Miklós elmondta, bár nem készült végig együtt a csapat, a versenyzők tartották egymással a kapcsolatot, érdeklődtek egymás fizikai és lelki állapotáról egyaránt.

„Talán kicsit idegesebbek vagyunk a megszokottnál, jó eredményeket szeretnénk és természetesen azt is, hogy a közönségnek felejthetetlen pillanatokat okozzon a 2017-es budapesti világbajnokság. Alapvetően elmondhatom, hogy minden rendben van mindenkivel, vártuk már a pillanatot, hogy kezdetét vegye a verseny“ – árulta el a 73 kilogrammban induló sportoló.

A hazai rendezésű vb sok látogatót és vendégként érkező sportolót ígér. A jegyek többsége már elővételben elkelt, a kilátogatók pedig 126 nemzet 731 versenyzőjét láthatják a viadal keretében. A magyar indulók közül mindenkinek megvan a saját elvárása, Ungvári Miklós szerint pedig biztos, hogy a szurkolásnak és buzdításnak köszönhetően még jobban igyekeznek majd teljesíteni.

„Azok, akik kilátogatnak vagy csak nyomon követik az eseményeket, megláthatják majd, mennyire fantasztikus dolog a judo. Akik már korábban is ott voltak velünk az eseményeken, nagyszerű szurkolással kísértek bennünket. Bízunk abban, ez most sem lesz másképp. Reméljük azt is, lesznek pontszerző helyeink, s akár sikerülhet egy-két érmet is szerezni. Jó lenne, ha mindenki együtt örülhetne“ – mondta a ceglédi versenyző, aki elárulta, sok ismerős, barát, és családtag kísér most is mindenkit, s jelen lesznek a Papp László Sportarénában is.

A versenyzők a nyár folyamán folyamatosan a vb-re készültek, emellett természetesen a regenerációra és a kikapcsolódásra is figyeltek, hiszen az elvárások mellett a fizikai-lelki állapot egyensúlyát is meg kell tartaniuk ahhoz, hogy a szőnyegen jó teljesítményt tudjanak nyújtani. A szereplések mellett a tizennyolc versenyző természetesen egymásra is figyel, többen kilátogatnak majd a másik versenyére, főleg azok, akik az elején már túl lesznek versenynapjukon.

„Mi, sportolók, beszélgettünk egymás között korábban, s természetesen ahányan vagyunk, annyiféle a hozzáállásunk. Azonban mindenki arra vágyik, hogy hiába egyéni sport ez, de csapatként legyünk sikeresek. Mindenkiben látunk lehetőséget, érdekes mérkőzések lesznek, akár érmek is lehetnek a végén. Vannak olyan embereink, akik hatalmasat robbanthatnak, ha jó napot fognak ki.“


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Népszava
Kovács Gyöngyike írása)