Jóban van az égiek­kel Szabó Frigyes. Az Únyon élő judós megszerezte második felnőtt magyar bajnoki címét, majd egy szakadékban kötött ki a kocsijával. Szerencsére túlélte a horrorisztikus zuhanást.




A kecskeméti bajnokságon egyedül a leányvári klub színei­ben versengő, válogatott Szabó védte meg a címét. Aztán az öröm perceit a rettegés másodpercei váltották, tudniillik a hírös városból hazafelé tartva csaknem meghalt.

– Édesapámmal, egyszersmind edzőmmel autóztunk hazafelé Únyra, amikor Szomor és Máriahalom között egy jeges útszakaszon irányíthatatlanná vált a Ford Focusunk – mesélte Frici. – Pedig semmiféle hibát nem követtem le, ám a kocsi mégis megállíthatatlanul sodródott az út széle felé, ahol egy nyírfa törzsén gellert kapott.

Onnantól a judoka már annyit sem tehetett, mint azt megelőzően.

– Magatehetetlenül zuhantunk apámmal egy tizenkét méter mély szakadékba. A kocsi hosszanti irányban megpördült, végül a négy kerekén landolt. Mivel előírásszerűen bekötöttük magunkat, zúzódásokon kívül nagyobb bajunk nem esett, rá­adásul a Focus sem gyulladt ki. Igaz, hasznavehetetlen ronccsá vált.

Frici a jó szerencséjének kö­szönheti, hogy tovább készülhet a nyári budapesti vb-re. Pontosabban azért orvoshoz kellett fordulnia. Influenzával és magas lázzal.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Borsonline.hu)