Amint arról a Judoinfo beszámolt: a szentpétervári speciális olimpiai judo Európa-bajnokságon vett részt a magyar válogatott, csapatunk négy ezüst- és két bronzérmet szezett, Berecky Atina, Lipták Viktória, Kovács Ádám és Kovács Mihály egyaránt második, míg Botos Márk és Czink Attila a harmadik helyen végzett. Juhász József, a válogatott vezetője számolt be az élményekről.




További fotók a szentpétervári Eb-ről: KLIKK IDE!


„Péntek éjjel érkeztünk haza Szentpétervárról, és úgy gondolom rendkívül sikeres szereplésről számolhatok be, hiszen mindegyik versenyzőnk dobogóra lépett a kontinensviadalon – kezdte az MSOSZ judo szakágvezetője. – A hat versenyzőnk összesen négy ezüst- és két bronzérmet szerzett. Aranyat most nem sikerült begyűjtenünk, de azt hiszem, semmi okunk az elégedetlenségre, amit megerősített Lengyel Lajos úr, az MSOSZ elnöke, delegációnk vezetője is.



A Speciális Olimpia és a judo Eb zászlófelvonásán részt vett
Lipták Viktória, a 2011-es athéni SO Világjátékok olimpiai bajnoka is


A kiváló felkészítőknek, többek között Juhász Dániel edzőnek, és a jó felkészülésnek köszönhetően ereczky Atina, Lipták Viktória, Kovács Ádám és Kovács Mihály ezüstérmes lett, Botos Márk és Czink Attila pedigbronzérmet szerzett. A magyar sportolóknak több orosz, lengyel, svéd, norvég, holland és a meghívással résztvevő Costa Rica-i ellenfelet kellett legyőznie a dobogóért.




Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a szervezők és a bírók ismét úgy nyilatkoztak, hogy sportolóink technikái a legszebb, letisztult judo hagyományait követik. Egy gálaműsor keretében felkértek hét edzőt – köztük jómagamat is –, hogy lépjen tatamira. Igaz, bemelegítés nélkül, a ruhát egy épp kéznél levő sportolóról lekapva, de nagyon szórakoztató programmá alakítottuk a nézők, szervezők örömére.




A szervezők minden napra különböző programokról gondoskodtak a sportolók részére, jártunk mini vidámparkban és videojáték teremben, voltunk lézershow-val, tánc- és harcművészeti bemutatóval, híres énekesek fellépésével színesített színházi előadáson, és egy rövid buszos városnézésen is.



Bízunk benne, hogy a következő megmérettetéseken, 2014 szeptemberben az Európa Játékokon – ahol négy fő vesz majd részt –, illetve 2015-ben Los Angelesben, a Speciális Olimpiai Világjátékokon – három versenyzővel – legalább hasonló eredményt érünk el. Sportolóink és a magam nevében köszönjük mindenkinek a szurkolást, a rengeteg gratulációt, valamint az Életjel Alapítványnak a sportolóink részére nyújtott anyagi támogatást.”

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Forrás: MSOSZ judo szakág)