Ma ünnepli harminckettedik születésnapját a franciák Pekingben olimpiai ezüstérmes, 2003-ban Düsseldorfban Európa-bajnok judósa, Benjamin Darbelet.



Egyenes út vezette a legjobbak közé: tizenkilenc évesen junior Európa-bajnok, két évvel később párizsi döntős, huszonhárom esztendősen pedig már moszkvai győztes, majd felnőtt Európa-bajnok lett.

Benjamin Darbelet a kontinensbajnokságokon még egy ezüst- és három bronzérmet is gyűjtött azóta, a világbajnokságokon azonban nem sok sikerrel járt. A pekingi olimpián annál inkább: a döntőig senki sem tudta feltartóztatni, ott azonban érkezett a japán Ucsisiba Maszato…

Darbelet – immár a 73 kilogrammosok között – Londonért is harcba indult, de hiába nyert Grand Slam-viadalt és Világkupát, hiába volt tizenötödik az olimpiai kvalifikációs rangsorban, honfitársa, Ugo Legrand előrébb végzett, s végül ő képviselhette Franciaország színeit a brit fővárosban. Legrand végül bronzérmes lett.

Nekünk is van ünnepeltünk: ma harmincnyolc esztendős az Európa-bajnoki ötödik helyezett, junior Eb-ezüst- és bronzérmes, magyar bajnok Gulyás István. Isten éltesse!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: Judoinside.com)