A kazah Türkesztán városában rendezték meg az idei siket világbajnokságot, amelyen Ötvös Petrik végül felállhatott a bajnoki dobogó második fokára!



A világbajnokságon huszonnégy ország mintegy háromszáz judósa lépett tatamira, közöttük három magyar versenyző, Ötvös Patrik (81 kg, UTE), Filákovity Martin (90 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE) és Krizonics Ádám (73 kg, Pestszentlőrinc-Kassa SE).

A siketlimpiai bronzérmes, Európa-bajnok Ötvös Patrik az első mérkőzésén két vazarival nyert kazah riválisa ellen, majd a döntőbe jutásért ipponnal győzte le a címvédőt, a francia Ouderniket. A döntőben, az ukrán Hevorhjan ellen egy hosszabbításban indított akció során leért a feje a tatamira, ezért leléptették, így világbajnoki ezüstéremmel fejezte be szereplését.




A magyar küldöttség: Ötvös Patrik (balról), Papp Zoltán edző,
Krizonics Ádám és Filákovity Martin


A 73 kilogrammosoknál Krizonics Ádám szép győzelemmel kezdett a bolgár Sztanojcsev ellen, a folytatásban azonban alul maradt a koreai Hvang és a kazah Adambajev ellen is, így a hetedik helyen zárta a világbajnokságot.

A 90 kilogrammosoknál Filákovity Martin elveszítette az első mérkőzését a kazah Tugalbajevvel szemben, és nem kapott javítási lehetőséget.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024)