Ragyogóan szerepelt a magyar judocsapat a berlini speciális olimpia nyári világjátékokon: négy judósunk öt éremmel térhetett haza a német fővárosból!




Judocsapatunk a megnyitón, a berloni Olimpiai stadionban


A mieink közül elsőként Lipták Viktória léphetett tatamira, s a Pestszentlőrinc-Kassa SE judósát nem foglalkoztatta a rá nehezedő teher: ő már nyert korábban spciális olimpiát, ráadásul ő mondhatta az eskü szövegét a hivatalos fogadalomtétel idején. Vezéralakhoz méltóan Berlinben sem állt meg a bajnoki aranyéremig, immár kétszeres speciális olimpiai bajnok!




Krizonics Ádám (Pestszentlőrinc-Kassa SE) következett, aki a saját kategóriájában nagyszerű győzelmet aratott. Lehetőséget kapott arra is, hogy a nehezebbek között is próbára tegye felkészültségét, ott egy ezüstérem lett a jutalma.




Két érem jutott a magyaroknak a judotorna záró napján is: Olasz Krisztina (Mogyi-Bajai JC) ezüst-, Kántor Gábor (Pestszentlőrinc-Kassa SE) pedig bronzérmet ünnepelhetett Juhász Dániel csapatvezető társaságában.




Valamennyi sportágat tekintve a hetvenhét sportolót számláló magyar küldöttség összesen harminckét arany-, huszonhat ezüst- és tizenhat bronzéremmel, továbbá számtalan értékes helyezéssel utazhatott haza, a tizenöt sportágból tíz szakág ünnepelhetett aranyérmet Berlinben.




A legtöbb érmet, összesen tizenkilencet a tornászok szerezték, őket kivetik a görkorcsolyázók tizenkét érem begyűjtésével. Csapatsportágakban is jeleskedtünk, hiszen kézilabdázóink és labdarúgóink egyaránt ezüstérmet, kosárlabdázóink pedig bronzérmet vehettek át.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: MSOSZ)