A bolgár fővárosban, Szófiában rendezték meg az idei siket judo Európa-bajnokságot, amelyen Ötvös Patrik (UTE) arany-, Filákovity Martin (Rákosvidéke Hajtós DSE) bronzérmet szerzett, Krizonics Ádám (Pestszentlőrinc-Kassa SE) pedig az ötödik helyen végzett.




Filakovity Martin (balról), Papp Zoltán szakágvezető, Ötvös Patrik és Krizonics Ádám


„Most először tudtunk három fővel indulni a siketek legnagyobb európai judorendezvényén – számolt be a történtekről Papp Zoltán szakágvezető. – Ötvös Patrik második kiemeltként kezdte az Európa-bajnokságot, az első mérkőzésén a korábban épeknél is kétszeres Grand Prix-érmes ukrán Hevorh Hevorhjant intésekkel győzte le a hosszabbításban. Az elődöntőben ismét hosszabbításban nyert, ezúttal vazarival a török Yusuf Celik ellen. Patrik a döntőben is nyerni tudott, az aktuális világbajnok, siketlimpiai bronzérmes francia Raphael Ourednik ellen vazarival. Ezzel Patrik a világbajnoki ötödik helyezése és a siketlimpiai bronzérme mellé begyűjtött egy Európa-bajnoki aranyérmet is!”




„Filákovity Martin az első mérkőzését könnyedén vette és bejutott az elődöntőbe. A második mérkőzésén sajnos összekerült a regnáló siketlimpiai bajnokkal, világbajnokkal, illetve most már Európa-bajnokkal. Itt elég nagy volt a különbség, Martin ipponnal kikapott, de a harmadik helyért egy belga judóssal ment, akit egy csodálatos ipponnal megvert, így bronzérmet szerzett!”




„Krizonics Ádám először indult nemzetközi siketversenyen. Az első mérkőzést könnyedén nyerte, bejutott az elődöntőbe, de a folytatásban ukrán és francia ellenfele erősebbnek bizonyult, így az ötödik helyen végzett”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023)