Szeptember első hétvégéjén az olaszországi Cagliariban rendezték meg a vakok és gyengénlátók judo Európa-bajnokságát, amelyen Gyimes Nikolett edző segítségével Fóris Norbert képviselte a színeinket.




Fóris Norbert (kékben) hetedik lett az Európa-bajnokságon


A győri Széchenyi Egyetem SE vak judósa a J1-es kategória 90 kilogrammos súlycsoportjában lépett tatamira, három mérkőzést vívott, győzelemmel is gazdagodott, végül a hetedik helyen végzett. Az egyéni küzdelmek után a csapatversenyben az IBSA (Nemzetközi Vakok Sportszövetsége) válogatottja – amelynek tagja volt Fóris Norbert is – Törökország és Ukrajna csapata mögött a harmadik helyen végzett, így a párizsi paralimpia kvalifikációjáért harcba induló magyar fiatalember egy szépen csillogó bronzérmet is hazahozhat Szardíniáról.




Az IBSA judo Európa-bajnokságnak Cagliari sportcsarnoka, a Palapirastu adott otthont, két kategóriában húsz ország (Horvátország, Franciaország, Németország, Anglia, Görögország, Magyarország, Litvánia, Spanyolország, Svédország, Olaszország, Ukrajna, Törökország, Portugália, Románia, Málta, Montenegró, Hollandia, Ausztria, Grúzia és Albánia) kilencvenkét sportolója lépett tatamira.




Az Európa-bajnokság lebonyolításában több honfitársunk is közreműködött, Tardos János és Csősz Imre a rendezőket segítette, Fridrich Katalin pedig versenybíróként tevékenykedett a kontinensbajnokságon.



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2022
Gombkötő Roland
Forrás: IBSA)