Október végén rendezték meg a franciaországi Versailles-ban az első siket világbajnokságot, Papp Zoltán szövetségi kapitány vezetésével két fő vett részt a rangos viadalon. Egy ötödik helyezést és egy siketlimpiai kvótát sikerült szerezniük!




Filákovity Martin (Rákosvidéke Hajtós DSE) és Ötvös Patrik (UTE) egyaránt a legnépesebb súlycsoportban, a 81 kilogrammban küzdött, összesen tizenheten indultak ebben a kategóriában.

Martin az első mérkőzésén az oroszok Európa-bajnoki bronzérmesével nézett szembe. Nagyon szépen küzdött, de a rutin és az erő az orosz mellett szólt, aki ezt követően kikapott, így Martin kiesett.

Patrik az első mérkőzését magabiztos győzelemmel kezdte egy ukrán fiú ellen. A következő összecsapásán meglepetésre az a kazah judós következett, aki legyőzte a kétszeres siketlimpiai döntős orosz indulót. Patrik nyugodt judóval fárasztotta ellenfelét, akit a végén leléptettek.




Az elődöntőben a paralimpiai bajnok, siketlimpiai ezüstérmes francia riválisa ellen a döntőbe jutás nem sikerült. A harmadik helyért a regnáló siketlimpiai bajnok dél-koreai ellenféllel szemben Ötvös Patrik nagyon szépen küzdött, kétszer is dobott, de a bírók nem adtak érte pontot. A hosszabbításra Patrik már sajnos elfáradt, és leléptették.

„Elégedett vagyok az eredménnyel, nagyon fiatalok a srácok, rengeteg idejük van még erősödni, és a legfontosabb, hogy egy siketlimpiai kvótát sikerült megszerezni Brazíliába! Gratulálunk a két felkészítő edzőnek, Hajtós Bertalannak és Horváth Lászlónak!” – összegzett Papp Zoltán.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2021)