Fülöp Zsolt a fiával, Szabolccsal együtt a helyszínen izgulhatta végig Csoknyai László – no és a többi magyar induló – menetelését a hétvégi prágai Világkupán. Volt alkalmuk a 81 kilogrammos eredményhirdetést is videóra rögzíteni…



Csoknyai László (fehérben) akciója a bronzmeccsen a grúz Ciklauri ellen


“A fiam egy januári versenyen nyert belépőt a prágai Világkupára, így kötelező volt elmennünk az eseményre. Hozzáteszem, a belépés a verseny kezdésére díjmentes lett – számolt be a Judoinfo olvasóinak Fülöp Zsolt.

– Nagyon kiegyensúlyozott versenyzést láthattak volna Csoknyai Lászlótól a magyar szurkolók Prágában. A meccsein végig támadó szellemben küzdött, néha a végkimerülésig hajtva az ellenfelét, az örmény ellenfele ellen például Golden Score-ban intéssel szerezett jukóval nyert. Egyik meccsére sem mondhatjuk, hogy könnyű volt, ennek ellenére sikerült jó megoldásokkal operálnia mindvégig. A hozzáállása és küzdeni tudása a bronzmeccsen mutatkozott meg igazán. Grúz ellenfelén több dobáskísérlet után sikerült egy jukót dobnia, másodpercekkel a vége előtt. Fantasztikus volt!


Fülöp Szabolcs videója a 81 kilogrammos eredményhirdetésről


Másik két fiatalunk is jól kezdett, Krizsán Szabolcs az első meccsét simán nyerte, sajnos, a sorsolás nem kedvezett neki, mert a későbbi győztestől szenvedett vereséget. Az üzbég megállíthatatlan volt, sorra dobta az ipponokat.

Tóth Krisztián a kisebbik fiam kedvence, így egy kicsit elfogultak vagyunk, ha róla beszélünk. Tulajdonképpen miatta mentünk ki. Az első meccsén egy angol fiút darált be, a másodikban egy csodálatos vállal ért el ippont. A következő ellenfele egy spanyol fiú volt. Végig Krisztián akarata érvényesült, de sajnos nem sikerült a pont a rendes időben. A Golden Score elején egy pillanatnyi kihagyását kihasználva dobta meg ellenfele.”

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012)