Ma ünnepli harmincegyedik születésnapját a britek junior Európa-bajnoki ezüstérmese, Matthew Purssey. Éveken át, egészen a pekingi olimpia évéig a 73 kilogrammosok között szerepelt, 2009 decemberében viszont már a 90 kilósok között tért vissza a nemzetközi mezőnybe.


Még 73 kilósan, egy szép ippon a spanyol Uematsu ellen


A nagy súlycsoportváltásra természetesen van magyarázat: Matthew Purssey 2008-ban abba akarta hagyni a judót, miután Európa-bajnoki ötödikként nem sikerült kijutnia a pekingi olimpiára. Néhány hónapig tartotta is magát a döntéséhez, ám hamarosan meggyőzték a folytatásról.


Immár a 90 kilósok között: diadal a hajrában Grekov ellen


Az olimpia házigazdája, Nagy-Britannia ugyanis minden súlycsoportban alanyi jogon indíthat egy judóst, talán könnyebb bekerülni a brit válogatottba, mint a kvalifikációk során indulási jogot szerezni.


Purssey súlya kissé elszaladt, már csak a 90 kilósok közé térhetett vissza, ott pedig az Eb-bronzérmes Winston Gordon a nagy ellenfele. A tavalyi liverpooli Világkupán éppen őt győzte le a bronzmeccsen, s a londoni előolimpián is jól szerepelt, bronzérmes lett, vagyis az álmai valóra válhatnak…

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: Judoinside.com)