Ezen a napon ünnepli ötvennyolcadik születésnapját az olasz Alessandra Giungi, a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik meghatározó 52 kilogrammos versenyzője.



Alessandra Giungi világbajnok, kétszeres Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes, korszakos versenyző, aki rendre összeakaszkodott az időszak másik kiemelkedő egyéniségével, a brit Sharon Rendle-lel.

Amíg Rendle az 1989-es belgrádi világbajnokság döntőjében is legyőzte – mi több, a dobogó tetején állt Szöulban, amikor Alessandra Giungi bronzérmes lett –, az 1991-es barcelonai világbajnokság fináléja után az olasz klasszis örülhetett. Győzelmét bírói döntésnek köszönhette. Önök hogyan döntöttek volna?

Az olasz csillag 1996-ban a hágai kontinensbajnokságon megszerzett ezüstérme után vonult vissza (éppen Rendle rontotta el a búcsút), de ezt követően sem távolodott el a sportágtól, edzőként segíti a jövendő korszakos egyéniségeit.



Vannak ünnepeltjeink is ezen a napon: ma huszonhét éves a felnőtt, junior és ifjúsági magyar bajnok Lőrinc Renáta és ma huszonöt esztendős a junior magyar bajnoki bronzérmes Kiss Rebeka. Isten éltesse őket!

Ma ünnepelné hatvanegyedik születésnapját a veterán világbajnok, tizenenháromszoros magyar bajnok Tamási (Kékes) Ibolya, akit 2022 tavaszán tragikus hirtelenséggel veszített el a magyar judo. Emlékét megőrizzük!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: MOB
Fotó: EJU, Anna Zeloija)