Négy évvel ezelőtt, a koronavírus-járvány első nagy tombolásának idején készítettük ezt a kis összeállítást, amikor valamennyien az otthonunkba zárva vártuk, hogy vége legyen az egésznek.

Töménytelen mennyiségű otthon készült videót látni manapság a világhálón, különféle témakörökben. Megmutatjuk a mi három kedvencünket, természetesen – így vagy úgy – mindhárom kötődik a judóhoz. Az első videó egy sorozat egyik epizódja: a Kecskeméti Judo Club vezetője, az 1984-es „ellenolimpián” aranyérmes Nagysolymosi Sándor azt vette a fejébe, hogy a kertjében alagutat ás Kínáig a judós körökben méltán híres Sojkakörön mostanság egymagában tréningezik.



Amerikai filmekben is megállná a helyét a Bp. Honvéd ifjú judósainak szabad ég alatt végzett tréningje, amelyet alighanem rögzítettek a Google műholdjai is, avagy: tatami a háztetőn.



A zalaegerszegi judokák a bezártságot „kihasználva” a slágerlistákat is célba vették, íme, a Verebi Brothers otthonmarasztalója.





Ajkai judósok néhány hónappal később, az első engedélyezett versenyek egyikén


Vannak ünnepeltjeink is ezen a napon: ma harmincnyolc éves a kétszeres junior magyar bajnok Szögedi Klaudia, és ma huszonhat az ifjúsági magyar bajnoki aranyérmes Pusztai Martin. Isten éltesse őket!

 


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024)