A Tbilisziben megrendezett Grand Slam harmadik versenynapján Varlam Liparteliani meghajolt a közönség előtt, amely oly sokat szurkolt neki és amelynek annyit adott.



A 2016-os riói olimpia ezüstérmese, a háromszoros világbajnoki második helyezett, háromszoros Európa-bajnok, összesen hat világbajnoki és tíz Európa-bajnok érem, és még megannyi kiemelkedő eredmény tulajdonosa. A világranglistán még mindig a huszonhetedik helyen jegyzik, de nincs tovább: egy fejezet véget ért.

„Varlam Liparteliani jelentős mértékben hozzájárult a grúz judo közelmúltbeli sikeréhez és fejlődéséhez. Karrierje felbecsülhetetlen, igazi példakép a jövő generációi számára. Az évek során becsületesen szolgálta a sportot, méltó fia hazánknak. Mélyen hiszek abban, hogy sok pozitív jót tud tenni a grúz és a világ judo fejlődéséért. Köszönjük az egész szövetség nevében, szeretünk Lipo” – mondta búcsúztatójában Giorgi Atabegasvili, a Grúz Judo Szövetség elnöke.

„Gyönyörű ez a nap, ugyanakkor belül egy kicsit szomorú is vagyok. Nem könnyű ilyen döntést hozni, abbahagyni, amit sok éve csináltam, de azt hiszem, itt az ideje. Túl öreg vagyok a legmagasabb szinthez, és az új generáció keményen nyomul. Minden jót kívánok nekik. Lipo korszaka véget ért. Most magamra, a családomra szeretnék koncentrálni, de biztos vagyok benne, hogy a judóban maradok. Egyszerűen azért, mert a judo az életem” – nyilatkozta Varlam Liparteliani, akit hosszasan ünnepelt a Grand Slam-torna közönsége.


 

Ma hat ünnepeltünk is van: ezen a napon ötvenkilenc esztendős a magyar bajnok, junior Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes Fekete József, ma negyvenkilenc a junior magyar bajnoki bronzérmes Gróf Norbert, ma harminchét az olimpiai résztvevő, Világkupa-győztes, csapatban Európa-bajnok, magyar bajnok, junior-világbajnoki ötödik helyezett Madarász Tamás, ma harminchárom a korábbi ifjúsági ob-ezüstérmes Gyulai Balázs, ma huszonkilenc az U23-as és junior magyar bajnok Szécsi Dániel, és ma huszonnyolc az U23-as magyar bajnoki ezüstérmes Akkerman Gergely. Isten éltesse valamennyiüket!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: IJF
Fotó: IJF, Tamara Kulumbegashvili)