A Budai Judo Akadémia vár minden érdeklődőt Túlélőtábor programjára, amelynek során a gyerekek olyan ismereteket szereznek, amelyek birtokában otthonosan mozognak majd a temészetben.




Irányított foglalkozások keretében tanulnak a tűzgyújtási módszerekről, fafaragásról, csomózási technikákról, menedéképítésről, tájékozódási ismereteket szereznek, elsősegélynyújtásról, önvédelmi alapismeretekről, állat- és növényismeretről, tábori higiéniáról, és aktívan részt vesznek a tábori konyha feladataiban is.

A programok között szerepel még a rekeszmászás, az íjászat, a célba lövés csúzlival, a kalandtúra, a vadles fáklyakészítés, az éjszakai túra, a számháború, az éjjeli őrség vagy a csapdakészítés is. A tábor ideje alatt a mobiltelefon használata erősen korlátozott, (napi öt-tíz perc telefonálás a szülővel), internet lefedettség nincs.

Kisebb gyerekeket (akár óvodásokat is), családokat várnak a Családi túlélő hétvégére, amelynek során a gyerekek és szüleik együtt tanulhatnak a természetről, egymást segítve küzdik le a kihívásokat. A tábor felépítése, a témakörök ugyanazok, viszont a gyerekek szüleikkel együtt, azok segítségével vesznek részt a programokon.




„Küldetésünk, hogy bevezessük a felnövekvő és visszavezessük a már felnőtt generációt a természet megismeréséhez, annak tiszteletéhez. A túlélés sokféle lehet – célunk biztosítani az alapok elsajátítását, azok gyakorolását és folyamatos fejlesztését, célunk játszva tanítani, fejleszteni – olvashatjuk a szervezők felhívásában. – Kiragadni a gyerekeket a digitális térből, erősíteni bennük a csapatban való munka képességét, kooperációra, egymás tiszteletére nevelni őket. Megtanítani, hogy egymásért és önmagukért is felelősséggel tartoznak. Átadni az általunk képviselt morális és etikai értékeket, amelyek a mindennapok nehézségei során segíthetik őket döntéseik meghozatalában. Tenni mindezt úgy, hogy a táborozó ifjúság számára újszerű, élményekben gazdag programok összeállításával játszva tanítjuk, fejlesztjük őket. Táborunk a túlélés tárgykörén keresztül vezeti be az ifjúságot a nehézségek leküzdésének lehetséges módozataiba.”




A programokra az igazolt judósoknak kedvezményt biztosítanak, MJSZ regisztrált tagoknak kiállított kártya bemutatása esetén. A tábor Pulán, a tálodi Kinizsi-forrásnál (a Szent Erzsébet pálos kolostornál, a Balaton-felvidéken) található. További információ a Budai Judo Akadémia weboldalán: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Budai Judo Akadémia)