A Tatai Televízió a Tatai AC judoszakosztályának sikerei nyomába eredt, az újdonsült junior magyar bajnok Pápai Stella és edzője, Szeles Viktor is válaszol a kérdésekre.



Kecskeméten rendezték a junior országos bajnokságot, amelyen a tataiak három, még ifjúsági korú sportolót indítottak. A viadalon negyvenhat klub százhatvanegy sportolója mérette meg magát, s mindhárom tatai sportoló pontszerző helyen végzett.

Staudt Béla és Szeles Viktor tanítványai közül a női 44 kilósok között Pápai Stella (még három évig ifjúsági korcsoportos) magabiztos győzelmekkel szerezte meg az országos bajnoki címet. A kecskeméti versenyen Stella volt az egyetlen lány, aki ifjúsági korúként állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Ezzel már hétszeres országos bajnok!

A 70 kilósok között Török Eszter (másodéves ifi) a vigaszágon jutott el a bronzmérkőzésig, de ott kikapott, így az ötödik helyen végzett. A férfi 55 kilósok között a szintén első éves ifjúsági korú Szabados Bence magabiztosan jutott az elődöntőbe, ám ott és a bronzmeccsen is vereséget szenvedett esélyesebb ellenfeleitől, így ő is az ötödik helyen végzett. Bence először végzett pontszerző helyen országos bajnokságon.



Nyolcvanhárom esztendővel ezelőtt ezen a napon született Horváth István magyar bajnok judós, mesteredző, szövetségi kapitány, az Újpesti Dózsa edzője, számos szakkönyv szerzője, akit 2005-ben veszített el a magyar judocsalád. Emlékét őrzi az UTE Megyeri úti terme, a Horváth István Judocsarnok. Emlékét megőrizzük!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Tatai TV)