Háromrészes videósorozattal ünnepelte a Magyar Parasport Napját a nemzeti lottótársaság. A Szerencsejáték Zrt. a videókampánnyal szeretné felhívni a figyelmet a fogyatékossággal élő sportolók sikereire, ezzel is elősegítve társadalmi integrációjukat és a gondolati akadályok lebontását. A Sonline cikke, a Szerencsejáték Zrt. videója.



Úszás, vívás és judo – három sportág és több tucat siker a parasportban. A Szerencsejáték Zrt. különböző sportágakon keresztül mutatja be, hogy az akadályok a sportban is leküzdhetőek, az integrált edzés megvalósításával, közös munkával az ép- és a parasportolók mind egyéniben, mind pedig csapatban is jobban teljesítenek.




A kampány célja az elfogadás üzenetének széleskörű megismertetése. A társaság egy háromrészes videósorozatban mutatja be, hogy a különböző sportágakban hogyan valósul meg az integráció a sportolók felkészülésében. Az úszókkal készült epizódban Illés Fanni (paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó) és edzője, Szabó Álmos osztják meg gondolataikat és tapasztalataikat az integrált edzés előnyeiről és arról, hogyan segíti őket a felkészülés során, amikor épek és fogyatékossággal élők együtt úsznak a medencében. A sorozat második részében paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok tőr- és párbajtőrvívó, valamint kardvívó sportolók mutatják be, hogy milyen az asszó a kerekesszékből, a harmadik videóból pedig kiderül, hogyan válik teljesértékű edzőpartnerré a tatamin a látássérült judós, Burányi Flóra (Európa-bajnoki bronzérmes paralimpikon) és milyen értékeket tartogat az épek számára, ha tehetségüket fogyatékossággal élő edzőpartnerrel közösen csiszolgathatják.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Sonline
Szerencsejáték Zrt.)