A Sasaki Magyar Judo Múzeumot működtető Sasaki Kichisaburo Alapítvány gyűjtést indított egy különleges, sporttörténelmi jelentőségű relikvia megvásárlása érdekében.



Az egykori kitűnő judós, mesteredző, az olimpiai bronzérmes Ozsvár András vezeti a Sasaki Magyar Judo Múzeumot, s a napokban egy különleges kincsre talált: a judo első magyarországi oktatója, a sportágat alapító Dzsigoro Kano tanítványa, Szaszaki Kicsiszaburo a múlt század elején érkezett Magyarországra, 1907-ben jelent meg a Spiedl Zoltánnal közösen jegyzett könyve, a „Djudo (A tökéletesített dzsu-dzsicu) címmel.

A sporttörténelmi jelentőségű könyvből ma már szinte lehetetlen eredeti, első kiadású pédányt találni, de most lehetőség nyílik annak megszerzésére: a gyűjtő kétezer-ötszáz euróért kínálja eladásra a jó állapotú, különleges művet, amely a Sasaki Magyar Judo Múzeum állandó kiállításának megkülönböztetett helyére kerülne.



A Sasaki Magyar Judo Múzeumot működtető Sasaki Kichisaburo Alapítvány gyűjtést indít a magyar judo történetének egyik legfontosabb relikviájának megvásárlásárért. A felajánlásokat a Sasaki Kichisaburo Alapítvány számlájára lehet átutalni támogatásként, a HU98 12010350-01708780-00100004-es bankszámlaszámra. Az alapítvány a támogatasról igazolást (megállapodást és adóigazolást) küld a megadott címre, amelyet a banki utalás során a megjegyzés rovatban kell megadni. Cégek, szervezetek támogatását is várják, a támogatók örökös belépőt kapnak a múzeumba, továbbá feltüntetik nevét a tárlatban és a múzeum honlapján.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Sasaki Magyar Judo Múzeum
)