Te is szavazhatsz róla, hogy ki volt a világ legjobb judósa 2023-ban. A Nemzetközi Judo Szövetség szavazásán öt-öt jelöltből választhatsz.



A férfiaknál a világbajnok spanyol Fran Garrigos, a négyszeres világbajnok japán Abe Hifumi, Svájc első világbajnoka, Nils Stump, a grúz világbajnok Luka Majsuradze és honfitársa, a kétszeres világbajnok Tato Grigalasvili szerepel a jelöltek között.

Nagyon erős a nők ötös listája is: a hatszoros világbajnok francia Clarisse Agbegnenou, a négyszeres világbajnok japán Abe Uta, a háromszoros világbajnok japán Cunoda Nacumi, a kétszeres világbajnok kanadai Christa Deguchi és a vb-é s World Masters-aranyérmes izraeli Inbar Lanir szerepel rajta.



Az IJF Awards 2023 felületén január utolsó napjáig lehet szavazni a különféle kategóriák legjobbjaira: KLIKK IDE! Az eredményhirdetésre a 2024. február másodikán rajtoló párizsi Grand Slam-tornán kerül majd sor.



Vannak ma ünnepeltjeink is: ezen a napon negyvenhat esztendős a magyar bajnoki bronzérmes Szabó Zsolt, ma ünnepli negyvenkettedik születésnapját Járányi Zsolt, ma harminc esztendős az ifjúsági magyar bajnoki bronzérmes Hámos Bence és ma huszonhat éves az ifjúsági magyar bajnoki ezüstérmes Tóth Kitti. Isten éltesse őket!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: IJF)