Ma ünnepli negyvennyolcadik születésnapját a németek négyszeres Európa-bajnok judósa, Katja Gerber, aki az olimpiai részvételről csak álmodozhatott.




Győztes mérkőzés az 1997-es csapat Eb-n


A németek az elmúlt két évtizedben nem szűkölködtek a jó nehézsúlyú versenyzőkben, elég csak Johanna Hagn, Sandra Köppen, Katrin Beinroth vagy Franziska Konitz nevét említeni. Közéjük tartozott Katja Gerber is, aki 1975. december 13-án az Erfurt közelében található Sömmerdában látta meg a napvilágot.

Nyolc évesen látta meg azt a plakátot, ami a tatamira csábította, majd hat évvel később, 1989-ben megnyerte az utolsó kelet-német szpartakiádot. Huszonhárom évesen lett felnőtt német bajnok, majd ugyanabban az évben bronzérmet szerzett a német bajnokságban.

Parádés Európa-bajnoki sorozatát 1999-ben kezdte meg: aranyérmes lett négy egymást követő Eb-n, Pozsonyban, Wroczlawban, Párizsban és Mariborban is, igaz, háromszor az open, egyszer pedig a +78 kilogrammos kategóriában lett első.

Világbajnokságon kétszer indulhatott, 1999-ben Birminghamben kiesett, a 2001-es müncheni vb-n pedig ötödik lett. Az olimpiákról a kétszeres vb-döntős Sandra Köppen mellett a négyszeres Európa-bajnok csak álmodozhatott…




Vannak ünnepeltjeink is ezen a napon: ma harminchárom éves a háromszoros magyar bajnoki bronzérmes Habram Barbara, és ma huszonöt esztendős a harmadosztályú magyar bajnokság kétszeres ezüstérmese, Hódosi Norbert. Isten éltesse őket!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023)