Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok magyar judós, Ungvári Miklós, a magyar férfi judoválogatott szövetségi kapitánya az idén egy másik sport világversenyén, a fiatal lovak távlovas világbajnokságán képviselhette a magyar színeket GO-3 Hála P nevű turáni lovával. A Magyar Mezőgazdaság beszámolója.




Sikerült célba érniük a százhúsz kilométeres távon, ami főleg annak ismeretében nagy szó, hogy ezt csupán a mezőny mintegy harmada mondhatja el magáról. A világbajnokság augusztusban zajlott az észtországi Padiséban. A verseny összesen négy körből állt, minden kör orvosi vizsgálattal fejeződött be. A pálya nehézségét mutatja, hogy kevesen értek célba, huszonnyolc lovat kizártak a verseny ideje alatt, mindössze tizenöt fejezte be a távot.

A verseny után Ungvári Miklós felidézte, hogy a Padiséba vezető út sem volt egyszerű, csaknem négyezer kilométert tettek meg lószállítóval – egy ceglédi barátjuk ajánlotta fel, hogy lakóautóval segít kihúzni a lovat Észtországba –, de saját erőből megvalósíthatták az álmukat. Mindvégig számíthatott a barátnőjére, aki minden koordinációban segített a versenyen és az úton is, illetve a csapatukat erősítette két állatorvos barátja is, akik folyamatosan figyelték a lovat, mesélte.

A versenyt hosszú felkészülési időszak előzte meg, ezalatt Miklósnak a testvérei voltak a legnagyobb segítségei, illetve fogathajtó és díjugrató barátai, Hódi Károly, Galbács Ferenc és Huszár Attila látták el jótanácsokkal. A világbajnokság végig jó hangulatban zajlott, a megnyitóünnepségen a magyar csapat közösen elültetett egy fát.

„Igazi csapatmunka volt, a ló részéről pedig hatalmas teljesítmény, és örülök, hogy a judo mellett egy másik sportágban is világversenyen képviselhettem hazámat” – idézte fel Ungvári Miklós a fiatal lovak távlovas világbajnokságáról hazatérve.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Magyar Mezőgazdaság
Bors Margaréta írása)