Sikert sikerre halmoz a törökök nehézsúlyú reménysége, a mindössze tizenhét esztendős Ibrahim Tataroglu, aki már az IJF World Tour antalyai versenyén is nyert érmet.




Az antalyai Grand Slam bronzmeccse, a tizenhét éves győztessel


Ibrahim Tataroglu csak jövőre lesz tizennyolc éves, de már komoly nemzetközi eredményei vannak: tavaly bronzérmes lett az ifjúsági Európa-bajnokságon és a korosztályos világbajnokság csapatversenyében, az idén pedig előbb ezüstérmet nyert az ifjúsági Eb-n, majd megnyerte az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, s augusztus végén Zágrábban az ifjúsági világbajnokságot is.

Már a felnőtt mezőnyben is letette a névjegyét: az antalyai Grand Slam-tornán bronzérmet szerzett, a linzi Grand Prix-n pedig az ötödik helyig jutott. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a judo a vérében van: édesapja a nehézsúly egyik korábbi óriása, Selim Tataroglu.

Az ötvenegy esztendős Selim Tataroglu pályafutása során nyolc világversenyen vívhatott döntőt, Sydneyben ötödik, Athénban hetedik lett az olimpián. Neves kortársaival – Huseyin Özkannal és Bektas Demirellel – együtt a csecsen származású Selim Tataroglu, alias Szelimhán Magomedov is az egykori Szovjetunióból került Törökországba, ahol aztán a válogatott tagjaként sikert sikerre halmozott. A nehézsúlyú csillag még orosz színekben nyert junior Európa-bajnokságot, majd – immár törökként – tizenkétszer állhatott Európa-bajnoki dobogón, négyszer annak legfelső fokán. „Tatárnak” a világbajnokságokról két ezüst- és két bronzérem a gyűjteménye, az olimpiákon pedig egyszer jutott az ötödik, egyszer a hetedik helyig.


 

Van egy ünnepeltünk is ezen a napon: ma tizennyolc esztendős a kétszeres ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon ezüstérmes Szeleczki Szabina. Isten éltesse!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)