Ma negyvenkilenc éves a románok Európa-bajnoki bronzérmes judósa, Alexandru Lungu – a magyarok számára egyszerűen Lungu Sanyi –, aki ragyogóan kezdte judós pályafutását, a nagyváradi óriás junior-világ- és Európa-bajnokként robbant be a nemzetközi élmezőnybe.




A junior-világbajnoki döntő 1994-ből, az ellenfél az orosz Korobejnyikov


A „Bihari hegy” – így is becézik a sport világában – első edzője Marius L. Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség jelenlegi elnöke volt, a későbbiekben klubtársa volt többek között az olimpiai és világbajnok Kovács Antal és az olimpiai bronzérmes Csősz Imre is a nemzetközi tornákon. Sandru Lungu a felnőttek között az atlantai olimpiai részvétel mellett az 1999-es Európa-bajnoki bronzéremre lehetett a legbüszkébb a judosportban.

2005-ben búcsúzott a judótól, ezt követően az MMA és a kick-box világában is nevet szerzett magának.



Nekünk is vannak ünnepeltjeink ezen a napon, ma hatvanöt éves Flórusz János, a DVTK vezetőedzője, a felnőtt Eb-bronzérmes, junior világ- és Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gercsák Szabina nevelőedzője, és ma ötvennégy esztendős Havasi Viktor, a napjainkban nemzetközi bíróként világversenyeken – többek között a 2021-es tokiói paralimpián is – közreműködő és a Samurai Judo Clubban edzőként is dolgozó sportember. Isten éltesse őket!



LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023)