Ma ünnepli harmincnegyedik születésnapját az izraeliek olimpiai bronzérmes, világbajnok judósa Yarden Gerbi. Lépésről lépésre haladt előre, az utánpótlás korcsoportokban még kevesebb sikerrel, a felnőttek között azonban egyre határozottabban.




A 2013-as világbajnokság döntője, a francia Agbegnenou ellen


Yarden Gerbi 2010-ben nyolc Grand Slam-, Grand Prix- vagy Világkupa-viadalon mérkőzhetett éremért, egy évvel később ezt a számot tízre tornázta fel, az olimpiai kvalifikációs versenyfutásban kis híján megelőzte hazai riválisát, Alice Schlesingert, aki később inkább „hazát váltott”, nem vállalta tovább a válogatotton belüli párharcot.

Yarden Gerbi időközben három Európa-bajnoki és két világbajnoki érmet is szerzett. Ami az Eb-ket illeti: 2012-ben Cseljabinszkban ezüstöt, 2013-ban Budapesten bronzot, 2014-ben, Bakuban pedig ismét egy bronzot gyűjtött be. A 2013-as Eb-bronz után a riói világbajnokságot megnyerte, majd 2014-ben, Cseljabinszkban az ezüstéremig jutott.

Az Eb-aranyat nem sikerült begyűjtenie, 2015-ben bronzérmes, 2016-ban ötödik lett, de pályafutásának utolsó versenyén, a 2016-os riói olimpián fel tudta tenni a koronát: utolsó mérkőzésén a japán Tasiro Miku ellen nyerni tudott, s felállhatott az ötkarikás dobogó harmadik fokára.



Vannak ünnepeltjeink ezen a napon: ma harminchat esztendős az EYOF-győztes, felnőtt magyar bajnok Cserháti Eszter, és ma huszonhárom az European Open-bronzérmes, U23-as, junior és ifjúsági magyar bajnok, korosztályos Európa-kupa győztes Vida András. Isten éltesse őket!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023)