Több olyan sokoldalú család is van, amelynek gyermekei két különböző szakágban versenyeznek, ráadásul sikeresek. Így például a vízilabdázó jól megfér az autóversenyzővel, a teniszező a röplabdázóval, a kosárlabdázó a futballistával, az úszó pedig a judóssal.




Az olimpiai bronzérmes úszónak, a huszonegy esztendős Kenderesi Tamásnak három öccse is van, a tizenhárom éves Péter a judót választotta.

„Jó testvérek, amikor tudnak, szurkolnak egymás versenyein. Mivel mindketten sportolnak, remekül megértik egymást akkor is, ha estére valamelyikük már morcosabb egy fárasztó nap után – mesélte a Vasárnapi Blikknek édesanyjuk, Kenderesiné Szűcs Ibolya. – Teljesen más alkat és személyiség a két fiú. Erre jó példa, a családunkban alapszabály, mindenkinek meg kell tanulnia úszni. Tamás az uszodában ragadt, de Péter nem szeretett járni. Végül két és fél éve a judo mellett döntött. Ám az közös, hogy fanatikusan űzik a saját sportágukat.”




Az olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes, magyar bajnok pillangóúszó a 2016-os riói ötkarikás játékokon robbant be a köztudatba, ahol Cseh Lászlót és az amerikai Michael Phelps-t is megszorongatta. A tavalyi szezon kevésbé sikerült neki, de a rövid pályás Eb-n harmadik lett.

Testvére a Pécsi VSK judósa két és fél éve. A serdülő korosztályban a 73 kilogrammosok között versenyez. 2017-ben és 2018-ban egyaránt megnyerte kortársai között az országos bajnokságot és a diákolimpiát is. Az eredményei alapján bekerült a válogatott programba.

A Vasárnapi Blikk cikkében több sportos testvérpár történetét is elolvashatja: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: 
Blikk
Fotó: Pozsonyi Zita,
PVSK)