Az Atomerőmű SE judósai közül Metzger Botond István a másod-, Kovács Botond pedig a harmadosztályú országos bajnokságon nyert bronzérmet.




Az UTE Horváth István Judocsarnokában rendezték a felnőtt másodosztályú országos bajnokságot, amelyen Metzger Botond István képviselte az ASE színeit. Az utolsó éves ifjúsági korú paksi, 66 kilogrammos tehetség két szép győzelemmel jutott a legjobb négy közé. Első mérkőzésén egy szép kisbelső horogledöntésből dobott ippont, majd földharcban volt eredményes, leszorítással diadalmaskodott. Az elődöntő is jól kezdődött számára, Botond egy látványos, vazarit érő belsőcomb kontrából szerzett vezetést. A folytatásban egy szőnyegszéli helyzetnél az ellenfél kontratechnikát indított, amiből csak hidaláson keresztül sikerült kifordulni, így ippont ítélt a vezetőbíró.

Maradt a bronzmeccs és a magyar bajnoki dobogó ígérete. Szoros, küzdelmes mérkőzésen végül egy jó helyzetfelismerésből kisbelső söprés hozta el a sikert. Botond a tavalyi harmadosztályú magyar bajnoki bronzérme után egyel feljebb lépve, ezúttal a másodosztályban lett országos bajnoki harmadik helyezett.




Mórahalmon rendezték az idei felnőtt harmadosztályú országos bajnokságot, amelyen Kovács Botond képviselte a paksi színeket a 90 kilogrammos súlycsoportban. Botond jó néhány kilót fogyasztott a versenyre, de ez szerencsére nem látszott meg teljesítményén. Első meccsén földharcban leszorításból jutott vazari előnyhöz, majd egy fejenátdobással zárta le a küzdelmet. A következő találkozón egy karfeszítésből kopognia kellet, de a harmadik mérkőzésén taktikus judóval intésekkel diadalmaskodott. Ezzel biztossá vált, hogy megvan a dobogó. Az utolsó fordulóban egy kiskülső ledöntéssel szenvedett vereséget.

Végül bronzérmesként zárt az ASE kiválósága, aki három műszakban dolgozik az atomerőműben, és mindezek mellett vállalja a kemény edzések terhét. Így különösen értékes és megsüvegelendő országos bajnoki dobogós helyezése.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: ASE)




Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.