Cegléd adott otthont a serdülő B- és junior B-korosztály számára kiírt országos bajnokságnak. Az Atomerőmű SE judósai – csakúgy, mint néhány héttel ezelőtt – ezúttal is bajnokot avattak a rangos eseményen.




A junior B-korosztály tagjai kezdték meg a versenyt és a 100 kilogrammos Tengölics Tamás, valamint a 73 kilogrammban versenyző Tóth Barna is éremért küzdhetett. Mindkettejüknél egy pillanatnyi figyelmetlenség elég volt ahhoz, hogy végül ne kerüljenek dobogóra, de országos bajnoki ötödik helyezésük így is figyelemre méltó eredmény.

Metzger Botond a 66 kilogrammban szintén szép győzelmeket aratott, de végül az előkelő hetedik helyen végzett. Jakab Barna (60 kg) nagyot harcolt, de ezúttal nem tudott továbblépni az első fordulóból.




A serdülő B-korosztály 50 kilogrammos súlycsoportjában Izsák Simon kemény csatában a verseny későbbi döntősétől bokasöpréssel szenvedett vereséget, és a vigaszágon sem tudott javítani.

A 60 kilogrammban versenyző Palencsár Péter az első mérkőzésén nagyon megszenvedett ellenfelével, de végül a hosszabbításban eredményes tudott lenni. Ezt követően fokozatosan formába lendült, és bejutott a döntőbe. Az aranyért zajló küzdelemben végig imponáló fölénnyel, először vazari vezetést szerzett, majd karfeszítéssel fejezte be a mérkőzést, és nyerte el nagyon megérdemelten az országos bajnoki címet. Péter az elmúlt hónapokban igazán magas színvonalú munkát végzett és rendkívül sok plusz feladatot is végrehajtott, ennek eredménye ez a szenzációs siker.

Az ASE utánpótlás judósai számára már csak a diák C-korosztály magyar bajnoksága van hátra erre az évre, azt követően komoly alapozás kezdődik, hogy a jövő évi megmérettetésekre kiváló formában érkezzenek versenyzőik.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: ASE)




Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.