Egerben rendezték a serdülő korosztály idei legrangosabb hazai megmérettetését, az országos bajnokságot. Az Atomerőmű SE judósai egy bronzéremnek, egy ötödik és három hetedik helynek örülhettek a verseny végén.




A rangos viadalra hetven klubból kétszázhetvenhárom versenyző érkezett, hogy megküzdjön a magyar bajnoki érmekért, helyezésekért.

A lányok mezőnyében Szinger Dorina ezúttal nem tudta a paksi Atom-kupa jó formáját átmenteni Egerre, így végül hetedikként zárt a lányok 48 kilogrammos súlycsoportjában.

Izsák Simon nagyot küzdött az 50 kilogrammosok között, de ellenfele válldobásairól csak lelépni tudott, azokat megkontrázni viszont nem, így intésekkel vereséget szenvedett. Kovács Ágoston Antal és Palencsár Péter szépen menetelt a 60 kilogrammosok között, mindketten egészen a legjobb nyolcig verekedték magukat. A legjobb négy közé jutásért vereséget szenvedtek, de szép győzelmeket arattak a vigaszágon, egy kevésen múlt, hogy éremért harcolhassanak, végül hetedikként zártak.

Két, 73 kilós súlycsoportban induló ASE-versenyző közül Anderkó Bence László látványos ippongyőzelmekkel bejutott az elődöntőbe, ott azonban vereséget szenvedett, emiatt klubtársával Pálszabó Leventével kellett a bronzért harcolnia. Levente pillanatnyi megingása után szép győzelmeket aratott a vigaszágon és Bencével egy nem túl parázs, taktikai meccsen döntötte el a bronzérem sorsát, intésekkel ezúttal Levente győzött.

A paksi serdülők közül Palencsár Péter és Izsák Simon novemberben még a serdülő B korcsoportban is rajthoz áll az országos bajnokságon, a többiek pedig nagy erőkkel készülnek az ifjúsági korosztály jövő évi megmérettetéseire.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: ASE)




Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.