Izgatottan vártuk szeptember utolsó hétvégéjét, hiszen Pakson, az ESZI Sportcsarnokban, hazai közönség előtt rendezhettük meg az utánpótlás Atom-kupát, amely egyben diák A- és B-korcsoportos magyar bajnokság és diák C Magyar kupa is volt. A kétnapos rendezvény második napján a serdülők és az ifjúságiak küzdöttek az érmekért és helyezésekért. Az Atomerőmű SE beszámolója.




Nem volt egyszerű dolguk a versenyzőknek, hiszen a Köves László nevét viselő emlékversenyen csaknem nyolcszáz judós lépett tatamira, és a bajnokságokon kívüli korosztályokban szlovákiai, romániai, szerbiai, svájci és ukrán judósok is tatamira léptek.

A legfényesebb érmet Vajna Csongor (diák A, 60 kg) szerezte, aki nem talált legyőzőre súlycsoportjában és ezzel az elmúlt év után idén is országos bajnoki címet szerzett. Reméljük, Csongor a serdülők közé fellépve is hasonlóan eredményes lesz.




Ulbert Lujza (diák A, +56 kg) szintén brillírozott, csak a döntőben tudták megállítani, bajnoki ezüstje az eddigi legfényesebb érme pályafutása során. Jónéhányan léphettek még dobogóra a versenyen: az arany- és ezüstérmen túl Marosi-Jech Richárd (diák C, 27 kg), Kiss Dalma Klára (diák A, 45 kg), Magyar-Jankovics Rebeka (diák B, 40 kg), Dallos Petra (diák B, 40 kg), Lovászi Kornél (diák B, 41 kg) és Grosan Eric (diák A, 41 kg) örülhetett bronzéremnek a verseny végén. Kalmár-Appelt Áronnak (diák B, 41 kg) nagyon kevés hiányzott az éremhez, ezúttal ötödik helyen végzett.




Csakúgy, mint másnap Szinger Dorina (serdülő, 48 kg) és Tóth Zsombor (ifjúsági, 81 kg), akik parádés küzdelmek után lettek végül ötödikek. Czibula Bernát (ifjúsági, 90 kg) is nagyokat harcolt, ami ezúttal a hetedik helyre volt elegendő.

Összeségében nagyon sikeres két napot zártak az ASE judósai, mind szervezésben, mind a tatamin maradandót alkottak. Az ősz folyamán folytatódnak a versenyek, még jónéhány korosztály magyar bajnoksága hátra van.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Atomerőmű SE)





Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.