Az Atomerőmű SE judósainak életében a nyár nem igazán a kikapcsolódás időszaka. Alighogy lement az Atom-kupa, Pupp Rékáék rövid itthon tartózkodást követően a holland Papendalba utaztak edzőtáborozni. Ezt követte a World Masters-verseny Budapesten, ahol Réka egy értékes ötödik helyet szerzett.




A Mesterek Tornája után a szlovákiai Samorin felé vették az irányt a paksi felnőttek, ahol szintén nemzetközi edzőtáborban vettek részt. Onnan megérkezvén rövid paksi és válogatottbeli felkészülést követően Braun Ákos Gercsák Szabinával Zágrábba utazott, hogy az ott megrendezendő Grand Prix-n gyűjtsenek további olimpiai kvalifikációs pontokat. A pontgyűjtés igazán jól sikerült, Szabina két győzelemmel és két vereséggel az előkelő hetedik helyen végzett.




Ami a fiatalabbakat illeti, a jól sikerült tavalyi után idén is Babarcszőlősre utaztak az ASE judósai, hogy részt vegyenek egy kellemes hangulatú edzőtáborozáson. Kun Szilárd egykori paksi edző és családja látta vendégül a csapatot, és igazán kitettek magukért. Négy testmozgás fért bele egy adott edzőtábori napba. A reggeli futást követően délelőtt judoedzés következett. Az ebéd után nemsokkal túrára indultak a sportolók és jó két órán keresztül mászták meg a hegyeket-völgyeket. A vacsorát követően minden este jógafoglalkozást tartottak, amelynek köszönhetően sikerült regenerálni a nap során elfáradt izmokat.

A kéthetes júliusi pihenőt követően igazán hasznos volt a tábor, hiszen nemcsak hogy csapat összetartás szempontjából volt kiváló, de mindenki át tudta mozgatni a testét, hogy a következő heti bajai küzdelmi edzőtáborra tökéletes formába lendüljön.




A fiatalabb korosztály tagjai a World Masters-t követő héten a nagyszabású bajai nemzetközi edzőtáborban folytatták a Babarcszőlősön megkezdett munkát. Baján tizenkét ország hatszázötven judósa lépett tatamira, a paksiak a diák korosztálytól egészen a juniorokig mintegy harmincnégyen csiszolták tudásukat a hét során. Nagyon értékes tapasztalatokat szereztek, hiszen a táborra igazán kiváló partnerállomány jött össze, a hazai legjobbak mellett, komoly nemzetközi klasszisok is voltak a résztvevők között.

A táborból hazaérkezve Pakson folyik tovább a felkészülés. A rövid nyári hazai versenymentes időszak után szeptembertől újra indul a versenyszezon. Néhány hét múlva már hazai megmérettetéseken és korosztályos országos bajnokságokon állnak rajthoz az ASE utánpótláskorú versenyzői.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Atomerőmű SE)




Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.