Harminchatodik alkalommal rendezte meg az Atomerőmű Sportegyesület a hagyományos nemzetközi junior Atom-kupát. Idén huszonhat országból, háromszázhatvanhét judós lépett tatamira a két napos verseny során.




Hosszas készülődés előzte meg a rendezvényt és a szakosztály ismét kitett magáért. Az újításoknak köszönhetően még színvonalasabbá, versenyzőbarátabbá sikerült tenni a rendezvényt. Az ASE sportcsarnok mellett felállított nagyméretű sátorban két nagy monitor biztosította a verseny követését. Ideális bemelegítő- és pihenőhelynek bizonyult a sátor, így nemcsak az ASE csarnok, de az azt körülvevő helyszínek is jól ki lettek használva.

Az ASE étterem is fontos helyszínné lépett elő. A versenyt megelőző pénteken és másnap, szombaton is ott tartották a mérlegelést, valamint a leversenyzett judósok ott étkeztek a két nap során. Az akkreditáció is zökkenőmentesen zajlott, igaz jónéhány távoli országból érkező csapatot sikerült, már csütörtökön beakkreditálni.




A mezőny igen erősre sikeredett. Nagy csapattal érkezett hozzánk az osztrák, az ukrán, a kanadai, az izraeli és a francia csapat mellett Kazahsztán válogatottja is. Az európai élmezőnyből sok ország legjobbjai is megtisztelték az Atom-kupát. A tengerentúli országok közül még argentin, egyesült államokbeli, az afrikai kontinensről marokkói és madagaszkári judósok is voltak az indulók között, és idén is eljött az ausztrál junior válogatott hozzánk.

Magyar szempontból is jól sikerült a verseny. Igaz, hogy Himnuszunk csak az ünnepélyes megnyitón csendült fel, de így sem lehetett ok a panaszra. A magyar junior-válogatott öt ezüst- és négy bronzérmet szerzett, hat ötödik és öt hetedik helye mellé. A paksiak elsőéves junior indulója Tóth Barna a hetvenhárom kilósok között az első körben vereséget szenvedett brit riválisától, így helyezetlenül zárt.




Igazán magas színvonalú küzdelmeket lehetett látni a két nap során, és a végelszámolásnál kiderült, hogy idén a francia válogatott judósai voltak a legsikeresebbek. Hat arany-, öt ezüst- és hat bronzérmükkel fölényesen nyerték az éremtáblázatot.

A remek rendezés ismét meghozta gyümölcsét. Igazán nívós, színvonalas versenyt szerveztek a paksiak, akik elégedetten álltak össze a rendezvény végén egy csoportképre. Az Atom-kupát háromnapos edzőtábor követte, ahol a junior-válogatotthoz csatlakozott a felnőtt magyar csapat is. Pupp Rékáék végre hazai pályán tudtak pazar partnerekkel készülni a közelgő megmérettetésekre.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Atomerőmű SE
Fotó: EJU, Molnár Gyula)




Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.