Eseménydús heteken vannak túl az Atomerőmű SE judósai. Az iskolai tanévzárást követően egyből megkezdődött a hagyományos judós napközis tábor, ahol ismét sikerült igen szépszámú gyerekseregnek megtöltenie a Bezerédj Általános Iskola udvarát, valamint judo- és tornatermét.




Az idén is változatos programokkal várták a gyermekeket a szervezők. Természetesen a fárasztó judoedzések mellé a strandolás és a biciklitúra is része volt a programnak. Új elemként a habparti is felejthetetlen élmény volt a résztvevők számára. Az övvizsga sem maradhatott el a tábor végére, és természetesen mindkét hetet a hagyományos pizzaevéssel zárták a fiatalok.




Ugyanebben az időpontban a serdülő és ifjúsági korú judósok a Barátság úti edzőteremben tréningeztek két héten át, délelőtt és délután, hiszen ők nagyobb övfokozatú vizsgára készültek. Szerencsére jól sikerült a felkészülés, hiszen a második hét végén, Mórahalmon tizenhárom paksi fiatal állt helyt a regionális övvizsgán és megérdemelten vehette át a zöld-, kék-, és barna övekért járó diplomát.




Az edzőtábort követő hétvégén a Krakkóban megrendezett Európa Játékokon szurkolhattunk, nem kevesebb, mint három sportolónknak. A paksiak közül Pupp Réka, Gercsák Szabina és Cirjenics Miklós egyaránt képviselhette a magyar judoválogatott színeit a vegyes csapatverseny tagjaiként.

A legjobb tizenhat közé jutásért a magyar válogatott 4–1 arányban győzte le Ukrajna legjobbjait, ezen a meccsen Gercsák Szabina jeleskedett és győzelmével járult hozzá a sikerhez. A következő fordulóban a lengyel válogatott ellen Szabina ismét diadalmaskodott, de itt már Pupp Réka is tatamira lépett, és gigászi csatában, csaknem tizennégyperces meccsen győzte le az egy súlycsoporttal feljebb vb-bronzérmes lengyel ellenfelét.




A magyar csapat ezzel a legjobb nyolc közé került, ahol kicsi hiányzott az újabb bravúrhoz. Németország várt ránk az elődöntőbe jutásért. Szabina szép csípődobás vazarival legyőzte ellenfelét, de sajnos válogatottunk 3–3 után kikapott a mindent eldöntő ütközetben.

A vigaszágon a verhetőnek tűnő portugál csapattal szintén döntetlen lett a végeredmény. Réka és Cirjenics Miki is szép győzelmet aratott, de a döntő ütközetben újra kisorsolták Miki súlycsoportját. Ezúttal a portugál judósnak voltak kötélből az idegei, megvillant egy vazari erejéig, így az ellenfél csapata jutott a bronzmeccs kapujába, a magyar válogatott pedig a hetedik helyen végzett.

Az élet megy tovább. Igen komoly szervezési munkálatok jönnek most az ASE-sok életében, hiszen a hétvégén rendezik az Atom-kupát, huszonhét ország csaknem négyszáz sportolójának részvételével.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: ASE)




Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.