A nyarat megelőző utolsó komolyabb megmérettetésen vettek részt az Atomerőmű SE judósai, ezúttal Mosonmagyaróvár adott otthont a serdülők számára kiírt korosztályos diákolimpiának.




A paksiak két bronzérmet és két ötödik helyezést szereztek a kemény mezőnyben, és azok is, akik nem jutottak éremközelbe, szép győzelmeket arattak és kemény csatákban maradtak alul.

A 45 kilogrammosok között Izsák Simon bár vereséggel kezdett, azt követően négy fantasztikus győzelemmel diákolimpiai bronzérmesként végzett. Ugyancsak dobogóra állhatott Pálszabó Levente a 66 kilogrammban, aki kezdeti sikerét követően ugyan veszített, de a vigaszágon ő is elgyalogolt a bronzéremig.

Kovács Ágoston Antal az 55 kilogrammosok között két szép győzelemmel az elődöntőbe jutott, ott viszont egy pillanatnyi kihagyás elég volt ahhoz, hogy a bronzmeccsen folytassa. A harmadik helyért zajló mérkőzésen egy akcióból a feje érintette a talajt, így maradt az ötödik hely.

Ugyancsak ötödikként végzett a 73 kilogrammosok között Anderkó Bence László, aki két győzelemmel és két vereséggel zárta a napot. Palencsár Péter és Hernádi Bence egyaránt szép győzelmekkel kezdett, de a folytatás már nem sikerült ennyire jól, így ők nem küzdhettek éremért. A jelenleg még diák korcsoportú Vajna Csongor is nagyot harcolt, ezúttal nem tudott továbblépni a következő fordulóba.

Az eredményes junior és ifjúsági versenyt követően sikeresnek értékelhetjük a serdülők diákolimpiáját is, reméljük, egy kemény nyári felkészülés után ősszel ugyanezzel a lendülettel folytatják a fiatalok – olvashatjuk az egyesület honlapján.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: ASE)




Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.