Sikeres hétvégét zártak az Atomerőmű SE utánpótláskorú judósai, május huszadikán szombaton két helyen is jelen kellett lenniük sportolóiknak.




A diák és a serdülő korosztály zöme Domaszéken vett részt a hét ország kétszázötvenhat sportolóját felvonultató Tökmag-kupán, az otthon maradottak pedig a városnapi felvonuláson vettek részt Pakson. Szerencsére az időjárás kedvezett a judoruhában felvonulóknak és vidáman integetve teljesítették a programot.




Domaszéken is igen jól teljesítettek a fiatalok. A diák A-korcsoportosok mezőnyében Ulbert Lujza (+56 kg) és Vajna Csongor (54 kg) nem talált legyőzőre, Csongor ismét gyors ipponokkal lett aranyérmes, ahogy azt tőle az elmúlt időszakban megszokhatták, Lujzánál volt egy kis izgulnivaló a körbeverések miatt, de az övé volt a leggyorsabb ippongyőzelem, így aranyérmet vehetett át az eredményhirdetésnél. Grosan Eric (41 kg) és Farkas Levente (49 kg) ezüst-, Kákai Ábel (49 kg) bronzérmesként végzett ugyanebben a korosztályban, Molnár Ádám (41 kg) ötödik helyezett, Lengyel Rajmund (45 kg) hetedik lett.

Kalmár-Appelt Áron (41 kg) egy személyben képviselte a diák B-seket, nem is akárhogy: az első meccsén nagy csatában veszített, de a bronzmérkőzésen gyönyörű ipponnal jelezte, hogy még mindig az egyik legjobb itthon a súlycsoportjában.

A délután során a serdülőké volt a főszerep. Ebben a korcsoportban is szép eredmények születtek. Palencsár Péter (60 kg) és Anderkó Bence László (73 kg) ezüstérmet nyert, Pálszabó Levente (66 kg) bronzérmes lett súlycsoportjában. Kovács Ágostont, Izsák Simont (45 kg) és Hernádi Bencét (45 kg) egy-egy győzelem választotta el a dobogótól, de végül ötödikként zárt, Molnár Ákos hetedikként pedig fejezte be a küzdelmeket. A sok érmének és pontszerző helyezésének köszönhetően az ASE csapata az éremtáblázat második helyén végzett.




Másnap a legifjabbak látogattak el Domaszékre, hogy a Mindenkinek aranyéremet! című játékos vetélkedő keretében harcoljanak nagyokat. A népes paksi delegációból ezen a napon is sokan megcsillogtatták tehetségüket. A kis paksi résztvevők: Kiss Dominik, Tyukos András, Ulbert Botond, Braun Bende, Balló Berta, Fehér Anna, Mácsik Balázs, Petrovics István, Marosi-Jech Richárd, Pach Kristóf, Dóczi Barna, Illyés Zétény és Kern Bálint.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: ASE)




Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.