Remekeltek Győrben az Atomerőmű SE judósai, akik a Hungarian Masters Open és a diák korcsoportos diákolimpia küzdelmeiben is érmeket szereztek. Eközben Pakson edzéssel ünnepelték a Magyar sport napját.




Május első hétvégéjének első napján a paksi judósok közül a kétszeres felnőtt magyar bajnok Kiss Norbert és az ötszörös felnőtt ob-aranyérmes Csoknyai László is újra a dobogó tetejére állhatott, ami után aranyérmet szerzett a Hungarian Masters Openen, vagyis a nyílt magyar veteránbajnokságon.




Egy nappal később ugyancsak Győrött rendezték az idei diák A-, B- és C-korosztály számára kiírt országos diákolimpiát. A paksi utánpótlás „aranygenerációja” ismét nagyot alkotott. A diák B-sek között három érem született. Magyar-Jankovics Rebeka (40 kg) egy kategóriával feljebb indult, és végül aranyérmes lett, három ellenfelét egyaránt ipponnal győzte le, legnagyobb fegyvereit, a ledöntést és a csípődobást alkalmazva. Ugyanebben a súlycsoportban Dallos Petra is nagyokat csatázott, és végül ő is a dobogóra, annak harmadik fokára tudott lépni. Kalmár-Appelt Áronnak (41 kg) kevés hiányzott a döntőbe jutáshoz, de a bronzéremnél már nem hibázott. Liptai Ákos nagy küzdő, már csak egy kicsi hiányzik neki az éremszerzéshez, ezúttal hetedik helyen végzett.




A diák A-s lányok között két aranyat nyertek a paksiak: Kiss Dalma Klára (41 kg) és Ulbert Lujza (+56 kg) lehengerlő judóval hódította el a diákolimpiai aranyérmet. Ha lehet, még meggyőzőbb volt Vajna Csongor (54 kg), akinek ezen a versenyen senki sem tudta megnehezíteni a dolgát, és szintén első helyezett lett. Ebben a korosztályban még Braun Sára (38 kg) negyedikként, Hernádi Gergely (45 kg) és Farkas Levente (49 kg) pedig a hetedik helyen végzett. Az ASE csapata a három korosztályt magába foglaló összesített éremtáblázaton négy arany- és két bronzérmének köszönhetően az első helyen végzett.




A Magyar Sport Napja alkalmából rendezett nyílt edzésen vettek rész sportolóink az ASE Barátság úti edzőtermében. A jó hangulatú tréningen ismét összejöttek a generációk, a kicsiktől a nagyokig mindenki tudott egy jót mozogni.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Atomerőmű SE)




Támogatóink

Atomerőmű SE

Vezetőedző:
Hangyási László Botond


Edző:
Bor Barna
Braun Ákos
Csoknyai László
Dobai Krecht László
Kanczler István
Keszthelyi László
Péri Balázs

Honlap:
www.ase.hu





Központi edzőterem címe:
Paks, Barátság utca 3.