Haja János teljesítette a tervét, megváltotta a jegyét a szeptemberi lengyelországi világbajnokságra. Szatmárnémetiben vett részt a tradicionális nemzetközi veteránversenyen, amelyen ezüstérmet szerzett a +100 kilogrammos súlycsoportban. De itt nem volt vége, hiszen a csíkszeredai egyesület felkérte, a kétszeres vb-ezüstérmes erősítse soraikat a csapatversenyben, amellyel így egy bronzérmet is szerzett. A Haon beszámolója.




„Maximálisan elégedett vagyok a két versenyemmel, a lényeg az volt, hogy meglegyen a kvalifikáció a krakkói világbajnokságra. Azzal, hogy ez sikerült, új szakaszba lép a napi munka. A világbajnokság teljesen más kávéház, hiszen öt kontinens versenyzői vesznek rajta részt, így még intenzívebb edzésekre lesz szükségem. Szeretném megköszönni Kovács Flórának, Zilahi Sándornak, Nagy Gyulának, Farkas Józsefnek és Létavértes városának, hogy segítik a felkészülésemet” – mondta el a Hajdú-bihari Naplónak Haja János.




Létavértesi sikerek

Szatmárnémetiben tíz ország részvételével utánpótlásverseny is zajlott, amelyen az ötszáz induló között remekül szerepeltek a létavértesi klub ifjú judokái.

Bronzérmes: Kustor Máté (81 kg), Bágya Trisztán (26 kg)
Ötödik helyezett: Rácz Melissza (25 kg), Orbán Töhötöm (38 kg)
Hetedik helyezett: Belényesi Dániel (50 kg), Tóth Máté (60 kg)



LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2022
Forrás: Haon)