Március negyedik hétvégéjén rendezték meg a Hungarian Masters Opent, immár huszonegyedik alaklommal. A rangos nemzetközi viadalra ezúttal is Százhalombattán került sor. Tizenhét ország 234 judósa állt tatamira, ami rekordlétszám a verseny történelmében.




A Békés Megyei Kano Judo SE mesterei ebben az évben is remekeltek: kilenc indulóval hat érmet és három pontszerző helyezést szereztek. A versenyen az egyesület edzője, Gyáni János is szőnyegre állt, hogy újra átélje a versenyzés izgalmait és példát mutasson tanítványainak. Saját korosztályában ellenfél nélkül maradt, így egyel „feljebb” indult. A mester gyorsan hajtott végre akciókat ellenfelein, három mérkőzés alatt alig több, mint két percet töltött a tatamin. Három ipponos győzelemmel ismét bajnoki címet szerzett.




A nap másik bajnoka Kormos József lett, három győztes mérkőzésén legjobb formáját hozta, technikás küzdelmet láthattunk tőle. A döntőben visszavágott riválisának a tavalyi bajnoknak, aki ebben az évben nem okozott nagy kihívást, így a csabai versenyző az ezüstöt aranyra cserélhette.

Moka István néhány ponttal maradt le az aranyról, a körmérkőzésen ippon értékű dobással győzte le Európa-bajnoki címmel rendelkező ellenfelét, a későbbi aranyérmest. A másik mérkőzésén vazarival vezetett, majd egy apró figyelmetlenség miatt veszített, így ezüstérem került a nyakába.

A férfiak M8-as kategóriájának 100 kilogrammos súlycsoportjában két versenyző indult az egyesülettől: Tóth József és Magyar Pál. Tóth József az első mérkőzésén hetedik danos mestert győzött le, Magyar Pál pedig cseh versenyzőn hajtott végre akciót. A nap végén egymás mellé állhattak a dobogó harmadik fokán, mindketten bronzérmet szereztek.




Az M4-es kategória +100 kilogrammos mezőnyében Szentandrászki János képviselte Békéscsabát. Egyedül a későbbi bajnok tudta megállítani, két győztes és egy vesztes mérkőzéssel bronzérmet hozott a csapatnak.

Vizsnyiczai Richárd egy győztes mérkőzéssel a +100 kilogrammban a pontszerző negyedik helyen végzett. Vizsnyiczai Róbert és Such Tamás a legsűrűbb súlycsoportokban, a 100, illetve a 81 kilogrammban a pontszerző ötödik helyen végeztek. A 21. Hungarian Masters Open éremtáblázatán a Békés Megyei Kano Judo SE hatvanegy egyesületből az előkelő nyolcadik helyen végzett.

Vasárnap a serdülő reménység, Kiss Huba a romániai Temesváron vett részt a Glissando-kupán, amelyen nyolc ország ötszáz versenyzője mérettette meg magát. Huba szép küzdelmekkel bronzérmet szerzett.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Békés Megyei Kano JSE
)