Két versenyen felállhatott a dobogó tetejére a Békés Megyei Kano Judo SE két utánpótlás korú versenyzője, Ochkur Polina és Csikós László. A Beol beszámolója.




Mórahalmon a serdülő korosztálynak rendeztek országos rangsorversenyt, amelyen három versenyző képviselte a békéscsabai egyesületet. A +81 kilogrammban a korosztályos válogatott, Csikós László uralta a mezőnyt, határozott stílusával négy gyors ippongyőzelemmel lett a kategória legjobbja. A 63 kilogrammban induló Ochkur Polina, aki alig két percet töltött a tatamin, esélyt sem hagyott ellenfeleinek. Három gyönyörű, ippon értékű dobástechnikát követően állhatott a dobogó tetejére. Sérüléséből felépülve indult a 48 kilogrammosok között Szavicskó Dorka, aki technikásan mozgott a tatamin, de végül helyezetlenül zárt.

Egy héttel később szintén három csabai judoka indult el a Budaörs-kupán. Csikós László ismét remekelt, és nem talált legyőzőre. A négy mérkőzése során ippon értékű dobástechnikákkal múlta felül ellenfeleit, így lett az aranyérem tulajdonosa. Ochkur Polina – megtartva jó formáját – másodpercek alatt söpört végig a mezőnyön, négy technikás ippongyőzelmet követően lett a súlycsoportjának legjobbja. Gajdács Ábel a 66 kilogrammban versengett, és egy szép ippongyőzelemmel is kirukkolva a pontszerző ötödik helyen zárt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Beol
Gajdács Pál írása)