Ahogyan arról a Judoinfo beszámolt, szombaton az oroszországi Ufában nélkülünk rendezték meg az idei vegyes csapat Európa-bajnokságot. A győzelmet Grúzia válogatottja szerezte meg.



A legjobb nyolc közé jutásért a grúz csapat Ausztria legjobbjait 4–0 arányban győzte le, majd a negyeddöntőben a franciák sem tudták megakadályozni a továbbjutását (4–2). Az elődöntőben a török csapat az utolsó meccsig tartani tudta a lépést a grúzokkal, de végül alul maradt (4–2). A finálé óriási küzdelmet hozott, a másik ágon Románia (4–0), Németország (4–3) és Fehéroroszország (4–2) skalpját begyűjtő holland csapat a hat küzdelem után még jó volt a döntetlenre, ám az aranypontos sorsolás a grúzoknak kedvezett, a nehézsúlyú Inaneisvili másodszor is hozta a győzelmet, s ezzel bebiztosította Grúzia Európa-bajnoki címét.

A grúz válogatottban Aleko Mamiasvili (73 kg), Fidron Gigani (73 kg), Beka Gviniasvili (90 kg), Luka Maisuradze (90 kg), Gela Zaalisvili (+90 kg), Szaba Inaneisvili (+90 kg), Eteri Liparteliani (57 kg), Marjam Csanturia (70 kg), Nino Gulbani (70 kg) és Szofio Somkisvili (+70 kg) kapott szerepet.


Vegyes csapatbajnokság, Ufa (16 csapat)

1. Grúzia
2. Hollandia
3. Oroszország
3. Törökország
5. Németország
5. Fehéroroszország
7. Ausztria
7. Izrael


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2021
Fotó: EJU, Kosztadin Andonov)