Tizenhárom ország több mint kétszáz judósa – köztük a magyar válogatott tagjai – kezdték el az idei mittersilli nemzetközi edzőtábort, ám azt a koronavírus új mutációjának megjelenése miatt felfüggesztették.




„Sajnos az ausztriai edzőtábort bezárták az újabb osztrák intézkedések miatt, így három edzés után haza kell utaznunk” – írta a Facebookon az Európa-bajnok Karakas Hedvig. A képen: Gercsák Szabina (balról), Pupp Réka, Karakas Hedvig, Özbas Szofi és Szigetvári Mercédesz


A hagyományos ausztriai nemzetközi edzőtábor évről évre judósok százait fogadta, tavaly például hatvanhét ország több mint ezerötszáz judósa készült a Salzburg tartományban található hegyvidéki településen.

2021-ben azonban a koronavírus-járvány miatt szigorú protokollt vezettek be, minden résztvevő sportoló és edző két negatív teszttel érkezhetett meg, s a helyszínen kétnaponta újabb tesztelést terveztek a szervezők. Az olimpiai edzőtábort a hivatalos szervek engedélyezték, ám egy környékbeli síoktató edzőtáborban megjelent a koronavírus elsőként Angliában kimutatott mutációja, s emiatt minden hasonló eseményt felfüggesztettek a régióban.

A magyar válogatott tagjai is hazatértek Ausztriából, s a következő napokban központi edzésekkel igyekeznek pótolni az edzőtábori munkát.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2021
Forrás: Judoinside)