A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elnöke, Marius L. Vizer bejelentette: 2018 legjobbjai is prémiumot kapnak: a világranglista első helyezettjei egyaránt különdíjban részesülnek.




Clarisse Agbegnenoué lett az egyik szuperbónusz


Az IJF összesen 220 ezer dollárt oszt szét a legjobbak között, minden világelső tízezer dollárt (2,6 millió forintot) kap, az év során a legtöbb világranglistapontot gyűjtő két abszolút legjobb – a férfiaknál a grúz Guram Tusisvili, a nőknél pedig a francia Clarisse Agbegnenou – pedig ötven-ötvenezer amerikai dollárral (körülbelül 13 millió forinttal) lesz gazdagabb kiemelkedő teljesítményének köszönhetően.


A 2018-as világelsők

Férfiak
60 kg:
Robert Msvidobadze (orosz)
66 kg: Abe Hifumi (japán)
73 kg: An Csang Rim (dél-koreai)
81 kg: Szaid Molla (iráni)
90 kg: Nikoloz Sherazadishvili (spanyol)
100 kg: Varlam Liparteliani (grúz)
+100 kg: Guram Tusisvili (grúz)
Nők
48kg:
Daria Bilodid (ukrán)
52 kg: Amandine Buchard (francia)
57 kg: Josida Cukasza (japán)
63 kg: Clarisse Agbegnenou (francia)
70 kg: Arai Chizuru (japán)
78 kg: Guusje Steenhuis (holland)
+78 kg: Idalys Ortiz (kubai)


A Judoinside azt is kiszámolta, hogy 2018 során az IJF összesen több mint 3,2 millió dollárnyi (mintegy 850 millió forintnyi) pénzdíjat osztott szét a legjobb versenyzők és edzők között az IJF World Judo Tour eseményein – az évvégi bónusszal együtt. Az esztendő legszorgalmasabban gyűjtögető sportolója a francia Clarisse Agbegnenou volt, a háromszoros világbajnok klasszis edzőjével összesen 93 ezer dolláron (nagyjából 24,5 millió forinton) osztozhatott.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: IJF
Judoinside
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)