Vlagyimir Putyin, Sinzo Abe, Khaltmaagiin Battulga és Marius Vizer találkozott a Vlagyivosztokban megrendezett Kano Dzsigoro-kupán, amelyet a Keleti Gazdasági Fórum keretében rendeztek meg.




Marius Vizer (balról), Sinzo Abe, Vlagyimir Putyin
és Khaltmaagiin Battulga a Kano-kupán


Oroszország legkeletebben fekvő nagyvárosban Vlagyivosztokban rendezték meg a háromnapos Keleti Gazdasági Fórumot. Ennek keretében redezték meg Vlagyimir Putyin orosz elnök védnökségével a Kano Dzsigoro nemzetközi utánpótlásversenyt, amelyet Putyin elnök társaságában személyesen tekintett meg Sinzo Abe japán miniszterelnök, Khaltmaagiin Battulga mongol elnök és Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke.



A viadalon öt ország – Oroszország, Japán, Mongólia, Kína és Dél-Korea – ifjúsági versenyzői, illetve az orosz és japán juniorválogatott vett részt, az utóbbiak vegyes csapatversenyben mérték össze tudásukat.

A helyszín különleges volt, hiszen 1917-ben, több mint száz esztendővel ezelőtt Vlagyivosztokban rendezték meg az első orosz-japán judoversenyt. A megnyitó során Vlagyimir Putyin elmondta: „Köszönettel tartozom Jamasita Jaszuhiro mesternek azért a javaslatért, hogy ezt a versenyt megrendezzük itt, Vlagyivosztokban. Bízom benne, hogy a Kano-kupából hagyomány válik majd!”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: IJF
Video: Press TV)