A budapesti judo világbajnokság péntek délutáni döntős mérkőzések rajtja előtt megható ünnepségre került sor, Marius L. Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke és Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke köszöntötte Ungvári Miklóst, aki negyven esztendősen pályafutása utolsó világbajnokságán vett részt – versenyzőként.



„Kedves Miklós, szeretnék gratulálni kitűnő karrieredhez, az összes szép sikeredhez, és sok szerencsét kívánok ahhoz, amivel foglalkozni fogsz. De őszintén remélem, hogy a judo mellett maradsz a jövőben is” – mondta Marius L. Vizer, aki a sportág alapítójáról, Kano Dzsigoro professzorról készült Herendi Porcelán szobrot nyújtotta át a Bajnoknak.






Ungvári Miklós köszöntésére a teljes magyar válogatott tagjai – versenyzők, edzők, segítők – a színpadra vonultak, és vastapssal köszöntötték a ceglédi sportolót.




Ungi káprázatos pályafutása során csaknem két évtizeden át szerepelt a világ élvonalában, rengeteg sikert ért el, olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnoki bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok lett, és még számtalan érmet hozott haza a nemzetközi viadalokról, de sportemberi nagyságával, közvetlenségével ugyancsak kivívta sporttársai, ellenfelei és a nagyközönség elismerését is.

Miki, nagyon köszönünk mindent!

De tényleg ne menj messzire, itt van rád szükség!



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2021
Gombkötő Roland
Fotó: MJSZ, Horváth György)