Ezen a héten több száz judós vesz részt az Európai Judo Szövetség OTC-edzőtáborozásán, amely hétfőn vette kezdetét és szombaton ér majd véget.



A tatai táborban természetesen ott vannak a magyar válogatott legjobbjai is, csaknem ötven ország résztvevői mellett, ez a tábor az április huszonötödikén rajtoló zágrábi Európa-bajnokság utolsó felkészülési állomása.




A holland csapatban a világbajnok Noel van’t End mellett többek között Frank de Wit, Michael Korrel, Guusje Steenhuis és Joanne van Lieshout is eljött hozzánk, az Európa-bajnok Martti Puumalainen mellé tizenegy finn csapattárs csatlakozott. A kétszeres világbajnok, Barbara Matic és a feltörekvő csillag, Katarina Kristo vezeti a horvát csapatot, Norvégia új vezetőedzője, Daniel Gürschner kis csapattal érkezett, a törökök Európa-bajnoka Mihael Zgank ugyanúgy ott van a tatai tatamin, mint a grúzon olimpiai bajnoka, Lasa Bekauri vagy Európa-bajnoknője, Eteri Liparteliani, de igen erős csapattal érkeztek az üzbégek is.




A tatai EJU OTC-tábor nagy múltra tekint vissza, kivételes hírnévvel, ezért nem meglepő, hogy Ciprus, Málta, Algéria, Írország, Jamaica, Szaúd-Arábia és még India is küldott csapatot ebbe a táborba – ezen a héten Tata a tanulás, az erősödés és a fejlődés helyszíne.

A zágrábi Európa-bajnokság egyéni küzdelmei során tizenkét magyar judós lép majd tatamira, s válogatottunk részt vesz a vegyes csapatversenyben is.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: EJU
Szögedi Szandra írása)