Jeles ünnepségre került sor március 28-án a bajai Vasvári Pál utcában: a Mogyi-Bajai Judo Club sportcsarnokát ugyanis a sportág bajai meghonosítójáról Gyuró Lászlóról nevezték el. A nyolcvanhárom éves élő legenda feleségével és családjával együtt természetesen hivatalos volt a megnyitóra, sőt a szalagátvágásban is segédkezett. A Sugóparti Hírek beszámolója.




Ezután bent folytatódott a program. Andrási Barna, a klub vezetőedzőjének köszöntője után előbb Zsigó Róbert országgyűlési képviselő, majd Széll Péter alpolgármester mondott beszédet.



De mondott néhány méltató szót többek közt dr. Kovács Antal, a sportág egyetlen magyar olimpiai bajnoka, és edzője, a kilencedik danos Hangyási László is.




A beszédek után a fiatalok bemutatóját tekintették meg a szép számban összegyűlt vendégek, akik között több korábbi versenyző, tanítvány is akadt. Sőt, oldalt a régi képek között is lehetett mazsolázgatni. Majd Andrási Barna videóösszeállításban ismertette a legfontosabb tudnivalókat a judosport bajai történetéről.




„Először nagyon meglepődtem, hogy rólam fogják elnevezni a sportcsarnokot, majdnem elsírtam magam, de nagyon örültem a megtiszteltetésnek. Nagyon nehezen dolgoztam fel, hogy kint lesz a nevem a csarnok falán, mit szólnak majd hozzá a szomszédok, ismerőseim, de végül megbarátkoztam ezzel a gondolattal. Ha visszatekintek az elmúlt hat évtizedre, úgy gondolom, hogy jó döntés volt Baján meghonosítani a judót, ha megint döntenem kellene ismét a judót választanám. Nagyon nehéz elmondanom, mert nem vagyok a szavak embere, de számomra azok akik judóznak, egy magasabb fokozatot képviselnek az életben, mint az átlagemberek. Mindenkinek azt üzenem, hogy akik még judóznak, azok tolják ki minél tovább a pályafutásukat, idősebb korukig, akik meg nem judóznak, azok kezdjék el” – nyilatkozta Gyuró László a Sugóparti Híreknek.




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Sugóparti Hírek
Antal Gábor írása)